De keuze van het kleefmateriaal in uw communicatieprojecten is niet van ondergeschikt belang. De high tack-lijm is aangepast aan de drager maar ook aan het oppervlak waarop hij wordt aangebracht, en biedt een antwoord op tal van situaties.

De keuze van het kleefmateriaal in uw communicatieprojecten is niet van ondergeschikt belang. De high tack-lijm is aangepast aan de drager maar ook aan het oppervlak waarop hij wordt aangebracht, en biedt een antwoord op tal van situaties.

Decoratie - kleefmateriaal

Coala Supertack

coala_bobine_nl.jpg
Ontdek het product

Standaardlijm of high tack-kleefmateriaal, hoe kiest u de meest geschikte oplossing?

Om uw communicatie te optimaliseren, volstaat het niet om zich te concentreren op het bedrukte oppervlak, het is ook belangrijk om de juiste kleefoplossing te kiezen en die ook op de juiste manier te plaatsen. Er bestaan hulpmiddelen om de plaatsing van supports te vergemakkelijken en het is mogelijk om de lijm gemakkelijk te kiezen volgens enkele eenvoudige tips.

Er bestaan tal van kleefoplossingen om uw communicatiedragers vast te maken. Voor gladde en glanzende oppervlakken, zoals op voertuigen maar ook op geverfde oppervlakken, is standaard kleefmateriaal de beste oplossing. High tack-kleefmateriaal daarentegen is geschikt in specifieke gevallen.

Voor welke gevallen is high tack-lijm aan te raden?

High tack-kleefmateriaal geniet de voorkeur met name op een mat oppervlak. Onder een microscoop wordt die gekenmerkt door een reeks microribbels, wat de hechting bemoeilijkt. Aangezien traditionele lijm enkel aan de bovenkant van de ribbels kleeft, wordt de hechting veel zwakker. Ook wanneer het oppervlak onregelmatigheden vertoont, hoe klein ook, zoals sinaasappelhuid, is high tack-kleefmateriaal nodig.

Anderzijds hangt de keuze van het kleefmateriaal ook af van de aard van de communicatiedrager zelf. Sommige materialen, bekend als apolaire oppervlakken, hebben een lage ‘oppervlaktespanning’, waardoor het gebruik van high tack-kleefmateriaal nodig is. Kunststof van het type polypropyleen of polyethyleen behoren tot die apolaire oppervlakken.

Die verschillende criteria voor de keuze van het kleefmateriaal kunnen met elkaar worden gecombineerd, bijv. een polypropyleenfolie met een mat of korrelig oppervlak.

High tack-kleefmateriaal, oplossingen aangepast aan elke situatie

Voor apolaire oppervlakken zoals voor de fixatie van uw drukwerk op een licht onregelmatige oppervlak (mat oppervlak, sinaasappelhuid ...) wordt voorkeur gegeven aan monomeer of polymeer kleefmateriaal met high tack-lijm. 

Voor sterk onregelmatige oppervlakken, zoals buitenmuren, oppervlakken uit baksteen of bedekt met pleisterkalk ... worden daarentegen aanpasbare kleefstrips met high tack-lijm aanbevolen. 

High tack-kleefmateriaal is dus een efficiënte oplossing in heel wat situaties, die gemakkelijk te plaatsen is.