Innovation, logistical-performance, Packaging case studies, Verpakkingsoplossingen, solutions, Case studies

Hoe zorgt een op maat gemaakt ontwerp ervoor dat de assemblagetijd voor karton met meer 60% vermindert?

13 jun 2023 — INNOVATIE, LOGISTIEKE PRESTATIES, CASESTUDY‚ÄôS VERPAKKING, VERPAKKINGSEXPERTISE, OPLOSSINGEN
Afdrukken
Reduce carton assembly time

Een van onze klanten, toevallig een expediteur van auto-onderdelen, wilde een verpakkingsoplossing die voldeed aan de transportvereisten maar toch snel en gemakkelijk te assembleren bleef. Niet alleen was onze oplossing veiliger, het bespaarde hen ook enorm veel tijd.

Een van onze klanten, toevallig een expediteur van auto-onderdelen, wilde een verpakkingsoplossing die voldeed aan de transportvereisten maar toch snel en gemakkelijk te assembleren bleef. Niet alleen was onze oplossing veiliger, het bespaarde hen ook enorm veel tijd.

De uitdaging van de klant

Deze klant doet verzendingen naar overzeese gebieden, dus het was voor hen heel belangrijk dat de verpakking sterk genoeg is om de reis te doorstaan en de onderdelen te beschermen en ervoor te zorgen dat ze in perfecte staat aankomen.

Ze hadden al een bestaande oplossing, die — hoewel ze stevig genoeg was — veel tijd in beslag nam en moeilijk te assembleren was, omdat er zware nietjes nodig waren om de doos te verstevigen en de afzonderlijke verdelers op hun plaats te houden, wat een risico vormde voor de gezondheid en de veiligheid.

De oplossing van Antalis

Aan de hand van een duidelijk kader heeft het verpakkingsteam van Antalis gewerkt aan een op maat gemaakt doosontwerp, met verdelers die werden gestanst om sleuven in te bouwen. Niet alleen was het niet langer nodig om nietjes te gebruiken, ze zorgden er ook voor dat de doos en de verdelers niet verkeerd konden worden geassembleerd.
 

Bespoke design

Het proces

  • 1. Verkenning : Een verpakkingstechnoloog van het Smart Packaging Centre van Antalis bracht een bezoek aan de klant om een duidelijk begrip te krijgen van hun vereisten en de bestaande oplossing te beoordelen.
     
  • 2. Voorstel : De verpakkingstechnoloog van Antalis ontwierp een oplossing die kon worden geassembleerd zonder nietjes, wat het meest tijdrovende onderdeel van het assemblageproces was. Ze werd ook ontworpen om iets te doen aan het probleem van foutieve assemblage, en met lichter golfkarton het gebruik van materialen en de bijhorende transportkosten te verminderen.

     

  • 3. Test : Er werden twee monsters gemaakt, zodat de klant kon uittesten hoe gemakkelijk ze te assembleren waren. Een van de dozen werd verpakt en naar een andere vestiging gestuurd om te beoordelen hoe goed ze het transport doorstond.
     
  • 4.  Implementatie : Na een succesvolle test werd de doos geïmplementeerd bij de klant. Om de overgang naar de nieuwe dozen te ondersteunen, hebben we een stapsgewijze handleiding voor verpakkers opgesteld en geleverd.

Todd Smith

 

"Hoewel de originele dozen de producten goed beschermden tijdens het transport, moest elke interne verdeler op zijn plaats worden geniet, wat toch een aanzienlijke uitdaging was tijdens het assembleren. Door interne verdelers in te voeren met gestanste sleuven konden we de assemblagetijd flink verkorten."


Todd Smith
Verpakkingstechnoloog bij Antalis  

Voordelen

efficiency

Tijdsbesparing

Het op maat gemaakte ontwerp verkortte de assemblagetijd van 12,5 naar 4,5 minuten.

environmental

Milieuvriendelijk

Een verpakking ontworpen om de hoeveelheid karton te optimaliseren, en zo het gewicht van de verpakking en uiteindelijk de ecologische impact van het transport te verminderen.

health safety

Veilige manipulatie

Zonder nietjes is de verpakking niet alleen gemakkelijker te recycleren, er zijn ook minder risico’s aan verbonden.