Verpakkingsoplossingen, Case studies

Hoe duurzame verpakking de ervaring nog kan verbeteren

28 jul 2022 — Case study; Logistieke uitdaging; Duurzame verpakking; Glasbescherming
Afdrukken
Kartonnen doos met inzetstukken om de flessen tijdens het vervoer te beschermen

Hoe een doordacht en duurzaam verpakkingsontwerp heeft geleid tot minder gebroken glazen flessen tijdens het vervoer en de klantenervaring heeft verbeterd.

Hoe een doordacht en duurzaam verpakkingsontwerp heeft geleid tot minder gebroken glazen flessen tijdens het vervoer en de klantenervaring heeft verbeterd.

De uitdaging

Kuishi is een bedrijf met een sterke ecologische ethos - een van de doelstellingen is de afhankelijkheid van plastic voor eenmalig gebruik te helpen verminderen door de verkoop van hervulbare glazen en plastic flessen aan kuuroorden, hotels, self-cateringaccommodatie, en lifestyle, zero waste en algemene retailzaken over de hele wereld.

Om de flessen tijdens het vervoer te beschermen, gebruikte de klant tot nu toe golfkarton om de flessen te verpakken voordat ze in transportdozen met extra opvulling werden verpakt. Die manier van verpakken was niet alleen tijdrovend, maar er bleef ook vaak stof en afval van de verpakking aan de flessen kleven.

Ze schakelden het team van Antalis Packaging in om een oplossing te helpen zoeken. Ze wilden een beschermende doos waarin de flessen konden worden gepresenteerd en die in overeenstemming zou zijn met hun ecologische standpunt.

 

De oplossing van Antalis

Een op maat gemaakte vervoer/presentatiedoos waarin drie verschillende flesformaten passen - 1.000 ml, 750 ml en 500 ml. Er zijn drie formaten inzetstukken, een voor elk flesformaat, om de fles veilig en weg van de buitenwand van de verpakking te houden. Gemaakt van gerecycleerd/recycleerbaar B-golf golfkarton. Een kleine merksticker houdt de doos gesloten.

 

Kartonnen doos met inzetstukken om de flessen tijdens het vervoer te beschermen

 

"We hebben een doos gevraagd om onze glazen producten te beschermen, in verschillende formaten. De uitdaging bestond erin om een fraai ogende doos te ontwerpen om het product te beschermen en onnodige verpakking te beperken. Het uiteindelijke ontwerp was geweldig, omdat de inzetstukken binnenin ontworpen en gemaakt zijn om op al onze producten te passen, zodat er minder dozen nodig waren en alleen het interne ontwerp moest worden gewijzigd. Het was een eenvoudig en slim ontwerp dat ons helpt om kosten te besparen "

DE KLANT

Het proces

Binnen een duidelijk kader ging het verpakkingsteam van Antalis op zoek naar een oplossing :

 

  • 1.  Verkenning : Antalis bracht een bezoek aan de klant om een volledig begrip te krijgen van wat de klant wilde. Voor het bedrijf was het belangrijk om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en onnodig printwerk te vermijden. Ze wilden niet alleen bescherming, maar ook een efficiënte verpakking die als displayverpakking in de winkelrekken kon worden gebruikt en zo weinig mogelijk opslagruimte in beslag nam.

 

  • 2. Voorstel : Het team van het Antalis Smart Packaging Centre ontwierp een universele buitendoos uit één stuk, die geschikt is voor de drie flesformaten, met een inzetstuk uit één stuk in drie formaten om de fles stevig op zijn plaats te houden zonder dat ze in contact komt met de buitenverpakking.  Beide elementen van de verpakking bestaan uit B-golf golfkarton. Om de gevolgen voor het milieu en de hulpbronnen tot een minimum te beperken, werd een kleine sticker met merknaam voorgesteld om de dozen dicht te plakken.

     

  • 3. Test : Er werden valtests uitgevoerd met een succespercentage van 100%.
                
  • 4. Implementatie : Het voorstel is nu volledig operationeel.

Voordelen van de oplossing

Cost-saving-picto.jpg

Kostenbesparing

Sinds de ingebruikname van de nieuwe verpakking zijn geen flessen meer gebroken tijdens het vervoer. Geen afzonderlijke displayverpakking nodig. 

Environmental-icon.jpg

Milieu

Het gebruikte materiaal bestaat uit gerecycleerd papier en is 100% recycleerbaar.

 

customer-support-picto.jpg

Klantenervaring

De flessen kwamen onbeschadigd bij de klanten aan, vrij van afval en, indien nodig, klaar om te worden gepresenteerd.