Openingstijden (8u30-17u30)
Contact
Visuele Communicatie, Nieuws

Ontmoet Antalis op stand 25-A55 tijdens de Fespa Global Print Expo 2022

28 apr 2022 —
Afdrukken
FESPA 2022
FESPA 2022

Antalis toont hun nieuwste duurzame innovaties op het gebied van visuele communicatie en viert de 10de verjaardag van Coala tijdens FESPA, Europa's toonaangevende beurs voor grootformaat printen, van 31 mei tot en met 3 juni 2022 in Berlijn.

Antalis toont hun nieuwste duurzame innovaties op het gebied van visuele communicatie en viert de 10de verjaardag van Coala tijdens FESPA, Europa's toonaangevende beurs voor grootformaat printen, van 31 mei tot en met 3 juni 2022 in Berlijn.

Snellere transitie voor duurzame visuele communicatie

De sector voor visuele communicatie heeft de afgelopen 25 jaar een verdriedubbeling van de wereldwijde plasticproductie gezien, maar ook klimaatverandering: deze sector, goed voor 1% van de wereldwijde plasticproductie, moet dus de transitie naar milieuvriendelijke signage en displays versnellen.

De wetgeving en de verwachtingen van consumenten, die zich steeds meer zorgen maken over milieukwesties, evolueren continu. Antalis wil hier, door samenwerking met hun klanten, een antwoord op bieden aan de hand van een eenvoudige classificatiematrix, waarmee de mate kan worden bepaald waarin oplossingen voor visuele communicatie - en milieuvriendelijke, efficiënte alternatieven - milieuvriendelijk zijn.

Voor het evenement van dit jaar presenteert Antalis, als premium partner van het nieuwe FESPA Sustainability Spotlight-initiatiefhun nieuwste innovaties die de sector bij hun transitie naar meer duurzaamheid kan gebruiken. Ook zullen we deelnemen aan conferenties tijdens het evenement om de sector meer informatie te geven.

Let's act together

Coala viert 10de verjaardag tijdens FESPA

Coala, het toonaangevende merk van Antalis

Coala, het toonaangevende merk van Antalis voor producten voor visuele communicatie, viert tijdens FESPA zijn 10de verjaardag. Sinds de lancering van Coala tijdens FESPA Madrid in 2012 is het uitgegroeid tot een gespecialiseerd merk voor grootformaat drukwerk; met in Europa al meer dan 10.000 gebruikers. Tijdens de continue innovatie van het merk in de afgelopen tien jaar is het Coala assortiment uitgegroeid tot zo'n 200 producten: papier, film, zelfklevende folie, textiel, etc. met de mogelijkheid om allerlei ruimtes te transformeren.

Antalis bekrachtigt aanwezigheid in de wereld van interieurdesign

Tijdens de FESPA van 2022 presenteert Antalis hun nieuwste Coala-innovaties op het gebied van het aankleden van ruimtes, waarbij perfect wordt voldaan aan de behoeften van architecten en interieurontwerpers:

  • Coala Interior Film:  een reeks zelfklevende folies met het effect van natuurlijk materiaal en meer dan 450 afwerkingen voor het bekleden van muren, deuren en meubels
  • Coala Windows Decor: diverse decoratieve films voor ramen
  • Coala Organza: een premium zelfklevend textiel dat kan worden bedrukt, voor glazen oppervlakken
  • Coala Ultimatt: een nieuw behang van 130 g en 150 g, de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit
  • Sanwill Ecoleather: een PVC-vrij kunstleer voor meubelstoffering

Toepassing met Coala Windows Decor

Nieuwe trends ontdekken voor wrapping van voertuigen

 

Swatch Arlon PCC

De wrappingmarkt voor voertuigen is momenteel sterk in opkomst en Antalis heeft zijn positie in dit segment - naast hun gebruikelijke aanbod - weten uit te breiden met de distributie van het volledige assortiment van Arlon, een belangrijke fabrikant van zelfklevende films voor toepassingen op voertuigen.

Antalis zal daarom deze nieuwe zelfklevende films demonstreren die snel en gemakkelijk kunnen worden aangebracht en verwijderd, waaronder:

-SLX+: de bedrukbare gegoten film die dankzij de FLITE technology® snel en moeiteloos kan worden aangebracht, zelfs op de meest complexe onderdelen van voertuigen.
-Premium Color Change: een reeks van 20 trendy, opvallende kleuren met FLITE technology® voor snel, eenvoudig aanbrengen, met een uitstekende herpositioneerbaarheid, en verwijderbaar zonder lijmresten.

 

Xavier Jouvet, Group Marketing & Purchasing Director van Antalis International zegt: "FESPA is een uniek evenement voor de community van grootformaatdrukkers. We willen van de gelegenheid gebruikmaken om, aan de hand van onze nieuwste duurzame innovaties, milieuvriendelijke werkwijzen in onze sector te stimuleren." Hij voegt toe: "We streven ernaar om te voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten die de overstap willen maken maar een efficiënte en verbeterde circulaire economie. We helpen ze hierbij om milieuvriendelijke alternatieve oplossingen te kiezen voor hun projecten."

 

Antalis nodigt bezoekers uit om alle grootformaatoplossingen te bekijken op stand 25-A55