Verpakkingsoplossingen

Hoe kan de milieuvriendelijke verpakkingscapaciteit voor verzending in één richting worden vergroot?

29 mrt 2021 — Milieuvriendelijke verpakking, recyclebare verpakking, duurzame logistiek, herbruikbare verpakking, benodigdheden voor verpakkingsontwerp
Afdrukken
Banner_1096x519px.jpg

Een Automotive OEM-bedrijf (Original Equipment Manufacturer) wilde zijn verzendverpakking wereldwijd optimaliseren. De verpakking moest duurzamer zijn met een constant hoge kwaliteit.

Een Automotive OEM-bedrijf (Original Equipment Manufacturer) wilde zijn verzendverpakking wereldwijd optimaliseren. De verpakking moest duurzamer zijn met een constant hoge kwaliteit.

De uitdaging van de klant

Na verplaatsing van de productie moeten deelcomponenten via een enkele reis naar het buitenland worden verzonden. De grote uitdaging is dat alle verpakkingen ter plaatse volledig gerecycleerd moeten worden. Corrosiebescherming speelt ook een belangrijke rol. De actieve corrosiebescherming biedt nog steeds een vochtbarrière dankzij de VCI-film.
 

Expert

De onafgewerkte onderdelen worden opgeslagen in klassieke bulkverpakkingen. Deze bestaat uit een BRANOFOL M3 VCI filmzak en een golfkartonnen tray. Leveranciers ontvangen passende verpakkingsinstructies. Dit zorgt voor een gemakkelijke hantering en vergemakkelijkt het recyclingproces.
 

De oplossing van Antalis

Op elke pallet worden twee verdelers geplaatst, gescheiden door een tussenlaag. Tijdens het transport wordt alles bij elkaar gehouden, via het omwikkelbare dekselsysteem dat aan de pallet wordt vastgestrapt.
.

Verpakkingsoplossingen

 

Onze op maat gemaakte oplossing is ontworpen om volledig recyclebaar te zijn. We hebben zes componenten gemaakt die in elke verdeler kunnen worden geplaatst.

 

 

Verpakkingsoplossingen
 

 

Het Proces

  • Analyse van het klantverzoek
  • Grondstof aanbeveling
  • Aanbeveling aan de klant
  • Validatie

     

Voordelen

Picto REDUCE

Reduce

Optimaal draagvermogen. Minder gewicht van de verpakkingsoplossing.

 

Picto REUSE

Reuse

De oplossing is voornamelijk gemaakt van golfkarton, ook de VCI-film kan simpel en eenvoudig worden gerecycled.

Picto RECYCLE

Recycle

Het golfkarton en de VCI-folie zijn recycleerbaar. 

Verleende service 

Smart Consult

smart consult logo

Wij helpen u bij het optimaliseren van uw kosten en de efficiëntie van uw verpakkingsproces.