Zonder kartonnen dozen geen wereldeconomie

 

Een wereldbol op een voet, gemaakt van karton
 

Een paar sneakers bestellen in Singapore. Een e-bike laten overkomen uit de USA. Of gewoon een set nieuwe hifi-speakers aankopen in Korea. Consumenten winkelen tegenwoordig over de hele wereld. Grote kans dat u uw aankoop in karton verpakt toegezonden krijgt. Of het nu gaat om een eenvoudige kartonnen envelop of uiterst geavanceerd golfkarton. Niet gek natuurlijk als je bedenkt dat online verkopen nog altijd toenemen. Karton en e-commerce gaan hand in hand.

Een eis zo stevig als karton

Er is dus een toenemende vraag naar verpakkingsproducten aan de ene kant. Denk aan kartonnen dozen, golfkarton, verpakkingsmaterialen en kartonnen verpakkingen voor voedsel en dranken. En we horen een schreeuw om duurzaamheid aan de andere kant. Karton is gemaakt van houtpulp en dat maakt het zo duurzaam. Bossen groeien altijd vanzelf weer aan.

 

Bovendien kunnen we karton heel goed hergebruiken en recyclen. Een eis die we steeds vaker horen van tussenleveranciers en eindgebruikers. Men eist simpelweg verantwoorde verpakkingsoplossingen die de milieubelasting verminderen en de impact op het milieu minimaliseren. Consumenten accepteren plastic als verpakkingsmateriaal gewoon niet meer. Onze oceanen liggen er vol mee. Een verpakking vol plastic schaadt uw duurzaamheidsimago en -doelstellingen. Hierdoor neemt de vraag naar karton als verpakkingsmateriaal nog eens extra toe. De hele retail-wereld past zich momenteel in hoog tempo aan.

Verantwoord groeien met karton

Karton is de toekomst. Met de groei van e-commerce wereldwijd groeit dus ook de kartonindustrie. Het is zelfs een van de grootste en snelst groeiende industrieën en is inmiddels een vaste waarde binnen de moderne economie. Ook technologische ontwikkelingen stuwen de groei van de kartonindustrie. Er zijn veel innovatieve technieken en processen die er verder voor zorgen dat karton een nog veelzijdiger en veel duurzamer verpakkingsmateriaal aan het worden is.

De introductie van nieuwe materialen en productietechnieken heeft ertoe geleid dat karton steeds beter geschikt is voor het verpakken van allerlei soorten producten, waaronder ook gevoelige en gevaarlijke producten. Karton speelt een significante rol in het verpakken en beschermen van veel producten die we dagelijks gebruiken. Sta hier maar eens bij stil als u de volgende keer een pakketje in ontvangst neemt.

 

Wereldwijd voorop lopen

 

 

Antalis is een van de grootste kartonleveranciers ter wereld. Niet alleen in Europa timmert Antalis aan de weg, ook in andere delen van de wereld bouwt Antalis aan een internationaal hoogwaardig netwerk van handels- en distributiecentra. Het bedrijf is een van de meest waardevolle bedrijven in de wereld van golfkarton. Antalis blijft zich richten op innovatie en duurzaamheid en is sterk gecommitteerd aan de verdere groei en ontwikkeling van de kartonindustrie.

Volgens recente schattingen is de omvang van de wereldwijde kartonindustrie momenteel meer dan 400 miljard dollar. Een bedrijfstak die ieder jaar ook nog eens 3 tot 5% groeit. Ook meegroeien op een verantwoorde manier? We nemen u graag mee op een reis naar de toekomst. Neem gerust contact met ons op voor een stevig praatje over de ongekende mogelijkheden van karton.

Onze adviseurs praten u graag bij over het belang van karton. Neem eens contact met ons op om uw verpakkingswensen te bespreken.