Kun je wonen in een kartonnen doos? Probeer het zelf een nachtje!

 

Wikkelboat als slaapplaats in de Wijnhaven van Rotterdam
 

Als karton- golfkartonleverancier vragen we onszelf wel eens af: wat zouden we nog meer kunnen doen met ons product? En misschien nog wel veel leuker: wat doen en kunnen onze gebruikers er allemaal mee? In de Rotterdamse Wijnhaven stuiten we op de Wikkelboat. Drijvende ‘tiny houses’ opgetrokken uit golfkarton. Tijd voor een onderzoekje en een bezoekje!

Van kartonnen Wikkelhouse… 

Uit Colombia kennen we al noodwoningen van golfkarton. Het zette de uitvinders, van wat nu Wikkelhouse is, aan het denken. Het leidde tot een Europese tiny house van golfkarton. Na vier jaar onderzoek en ontwikkeling slaagde de bedenkers en uitvoerders van Wikkelhouse uit Amsterdam erin om een baanbrekende constructietechnologie te ontwikkelen met een unieke roterende mal in de vorm van een huisje. Het golfkarton dat gebruikt wordt is speciaal voor dit doeleinde ontwikkeld.

Ieder Wikkelhouse is gebouwd met 24 lagen karton van hoge kwaliteit, bij elkaar gehouden door een milieuvriendelijke lijm. Het resultaat is verbluffend: een ongelooflijk robuuste structuur met uitstekende isolatie-eigenschappen. Ieder huisje bestaat uit segmenten van 1,20 meter diep, die eenvoudig op elkaar aansluiten. Door deze modulaire opbouw is het zeer eenvoudig om extra segmenten toe te voegen om extra ruimte in de diepte te creëren. 


… naar kartonnen Wikkelboat

Het bracht Wikkelboat op hun beurt weer op het idee om Wikkelhouse naar het water te brengen. Als unieke manier om een nacht in de Rotterdamse Wijnhaven mee te maken. De ideale accommodatie voor mensen zonder eigen boot. Volgens Wikkelboat: “Onze Wikkelboat moest wel multifunctioneel zijn; een barbecueplek met terras, zwemtrapje om na een frisse duik weer op het droge te komen, met goede bedden om ook relaxed te kunnen overnachten en goed te gebruiken als unieke vergaderlocatie.”

Waar te bewonderen?

De Wikkelboat ligt supercentraal in het centrum van Rotterdam, op steenworp afstand van Station Blaak, de Markthal en de Oude Haven. Heel ‘cosmopolitan’ tussen alle hoogbouwtorens in. De boot is superromantisch en ideaal ingericht met twee tweepersoonskamers voor maximaal 4 personen. De boot is verder uitgerust met keukentje en airco/verwarming. Extra’s om te boeken: e-bikes, een jacuzzi op het terras en een rondvaartbootje met schipper om de buurt vanaf het water te verkennen. Ervaar zelf eens hoe het is om op het water te wonen.

 

Voor de techneuten

Om een Wikkelboat drijvend te maken is een onderzijde van aluminium gemaakt. Hierin zit ook de airco en waterafvoer verwerkt. Elke module van 1,20 meter diep weegt 500 kilogram, heeft dus geen fundering nodig en kan overal geplaatst worden. Een niet-drijvende Wikkelhouse is dus ook functioneel inzetbaar op tuin- en vakantieparken, op het strand, als extra tuinhuis of wat u ook maar kunt bedenken. Een Wikkelhouse omringt u met comfort en is drie keer ecologischer dan een traditioneel huis. Ook kunnen de segmenten keer op keer worden hergebruikt en ze zijn 100 procent recyclebaar. Daar houden wij van: vicieuze cirkels.  

Elk van de huizen is gemaakt volgens de gewenste afmetingen en smaak van de klant, die kan kiezen uit een palet aan kleuren en afwerkingen. Instappen vanaf 25.000 euro…

De mogelijkheden zijn eindeloos en dat leggen onze mensen u graag uit. Neem contact met ons op.


Wat leuke links om te bekijken:
 

Boek nu uw Wikkelboat hartje Rotterdam!

Over Wikkelhouse

Over kartonnen huizen

Andere leuke tiny houses om in te verblijven