Openingstijden (8u30-17u30)
Contact

In 5 stappen naar de juiste kartonnen doos

 

Kartonnen dozen in diverse maten, soorten en smaken.
 

Kartonnen dozen zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en afwerkingen. Waar het om gaat is dat u weet wat u met uw kartonnen dozen voor ogen hebt. Is wat u wilt verpakken breekbaar? Is het zwaar of juist niet? Moet het gekoeld worden? Kan uw product wel of niet tegen zon? Het doen van grondig onderzoek naar de juiste kartonnen doos, loont de moeite. U maakt het dagelijks werk eenvoudiger en uw klanten zijn meer tevreden. Want retourzendingen, daar zit niemand op te wachten.

5-stappenplan voor uw kartonnen doos

We hebben een aantal stappen die kunnen spelen bij uw overwegingen op een rij gezet. We beseffen ons dat iedere vraag anders is, maar hiermee helpen we u vast een stukje op weg.

 

 • Hoe groot is het artikel? Meet de lengte, breedte en hoogte van het artikel dat u wilt verpakken. De kartonnen doos moet uiteraard allereerst groot genoeg zijn uw verzending veilig te verpakken.
 • Wat is het doel van de doos? Afhankelijk van het artikel dat u verpakt, kan het zijn dat u een speciaal type doos nodig hebt. Verstuurt u bijvoorbeeld verse kreeft, dan is het toevoegen van koeling en dus vochtresistentie essentieel. Of kies een dubbelwandige doos voor breekbare en kwetsbare items.
 • Wat is het maximale benodigde gewicht? Iedere kartonnen doos kan een bepaald maximaal gewicht dragen. Dit klinkt logisch, maar gaat soms toch mis. Denk aan een leuk boekwerk dat u spontaan besluit bij de verzending te doen.
 • Wat doet u aan het milieu? Milieuvriendelijke kartonnen dozen zijn gemaakt van gerecycled karton en dozen die recyclebaar zijn. Hoe minder speciale coatings en afwerkingen, hoe beter. Die belasten het milieu onnodig.
 • Waar bestellen? Als u precies weet welke soort en grootte doos nodig is, bestelt u deze online bij een winkel of webshop die gespecialiseerd is in verpakkingsmaterialen. Of misschien heeft u een verkooppunt in de buurt.


  Maar is dat alles?

  Het kiezen van de juiste kartonnen doos is echt een tailormade aangelegenheid. Denk aan de omgevingscondities waarin de doos zal worden gebruikt of bewaard. Artikelen die gevoelig zijn voor temperatuur, zoals voedsel of medicijnen, verdienen een doos met isolatie of een doos die speciaal is ontworpen voor koel- of vriestransport.

  Ook zonlicht kan een factor zijn. Zon kan de kleur en sterkte van een doos beïnvloeden. Een doos die gedurende langere tijd blootgesteld wordt aan zonlicht, kan te maken krijgen met

  verkleuring en breekt de kartonnen vezels af. Dat vermindert de sterkte van de doos. Overweeg in dit geval een doos die UV-bestendig is. Of kies voor bescherming tegen zonlicht door deze extra in te pakken of steevast opslaan op een donkere plek.

  Grootte, gewicht, temperatuur, luchtvochtigheid, zonlicht en nog meer omgevingsfactoren kunnen van invloed kunnen zijn op de kwaliteit en veiligheid van uw waardevolle verzending. Houd hier vooraf, bij de keuze van de juiste doos, goed rekening mee.

  Hulp nodig bij de keuze voor de juiste kartonnen doos? We leggen u graag alle mogelijkheden voor. Neem gerust contact met ons op.