Openingstijden (8u30-17u30)
Contact

Lekker languit op een golfkartondoos

 

Design fauteuil of hangstoel gemaakt van golfkarton
 

Natuurlijk, je nieuwe mooie sofa, fauteuil, bijzettafel of lamp komt in een kartonnen omverpakking. Of in ieder geval met kartonnen elementen die je nieuwe meubel beschermen tijdens het transport. Maar in je meubelen zelf zit ook veel karton. Of kies helemaal voor kartonmeubelen! Stevig, licht, duurzaam en eigenlijk gewoon heel mooi.

Karton is handig in gebruik

Karton vindt al jaren zijn weg in de meubelwereld. Je kunt het precies snijden zoals je hebben wilt. Het is eenvoudig te vouwen, waardoor snel en makkelijk nieuwe vormen ontstaan. We kennen allemaal de kartonnen doos, groot en klein. Maar zelfs rondingen zijn eenvoudig. En misschien wel het allerbelangrijkste is dat karton als materiaal eigenlijk gewoon heel licht is. Het weegt niet veel. Je kunt het dus makkelijk vervoeren en verplaatsen zonder je rug te breken.

Het vraagt ook minder energie of brandstof tijdens het transport, wat de zogenaamde ‘carbon foot print’ ten goede komt. Ook voor kleine woningen of kamers met beperkte ruimte is karton erg geschikt. In meubelen zelf wordt ook karton gebruikt vanwege de veelzijdigheid en betaalbaarheid. Het is stukken goedkoper dan hout of metaal, wat een prettig prijsvoordeel voor de consument oplevert. De mogelijkheden zijn eindeloos met meer product voor een scherpere prijs.

Design in karton

HK Living Brand Store is een retailer die al sinds jaren slim gebruik maakt van karton. Neem maar eens een kijkje in een van hun mooie winkels. Ze zijn vooral bekend door hun zeer uiteenlopende assortiment vol echte designproducten. Van design-ansichtkaarten tot krukjes, tafels, stoelen, kussens, verlichting en allerlei decoratieve interieurobjecten. Wekelijks nemen zij producten in ontvangst in grote golfkartondozen. Normaliter worden de dozen opgevouwen en vervolgens afgevoerd door de milieudienst.

Zonde, dacht een slimme productdesigner binnen het team. Golfkarton is best duur om te produceren terwijl er dagelijks grote hoeveelheden van worden weggegooid. Ook het recyclen van karton tot spiksplinternieuw karton kost veel duur aardgas. Het dwingt ons allemaal om creatiever na te denken over hoe we tot nieuwe toepassingen komen. HK Living maakt inmiddels lekker winst en prachtig spraakmakend design met hun eigen afval. Karton is echt een makkelijk te bewerken materiaal. Het geeft ontwerpers en meubelmakers de kans om met kartonnen platen tot heel nieuwe vormen te komen. Uniek en innovatief.
 

Leuk kartonweetje

Ook makelaars bedienen zich regelmatig van kartonnen banken en – stoelen om zo bijvoorbeeld een woonkamer op te fleuren. Sommige woningkopers hebben minder voorstellingsvermogen en ruimtelijk inzicht. Door ‘nepmeubelen’ te plaatsen lijkt een vertrek toch royaal ingericht en krijgt de potentiële koper een helder idee hoe je eigen bank in de ruimte staat. Niet geschikt om op te zitten dus. Wel om kopers over de streep te trekken.

We vertellen u graag meer over karton. Tijdens een kop koffie uit een kartonnen beker. Of online. Zegt u maar wat u het beste uitkomt.