Openingstijden (8u30-17u30)
Contact
Nieuws

Antalis lanceert wereldwijd initiatief voor een duurzamere visuele communicatie-industrie

21 jan 2021 —
Afdrukken
Duurzame visuele communicatie

Als Europese leider in de visuele communicatie-industrie verbindt Antalis zich ertoe om haar klanten te helpen in de transitie naar duurzame signing en displays Om in te spelen op de urgentie van het reduceren van het verbruik van plastic en om te voldoen aan de groeiende marktvraag naar alternatieve oplossingen en recyclebare materialen, lanceert Antalis zijn wereldwijde initiatief voor duurzamere visuele communicatie.

Als Europese leider in de visuele communicatie-industrie verbindt Antalis zich ertoe om haar klanten te helpen in de transitie naar duurzame signing en displays Om in te spelen op de urgentie van het reduceren van het verbruik van plastic en om te voldoen aan de groeiende marktvraag naar alternatieve oplossingen en recyclebare materialen, lanceert Antalis zijn wereldwijde initiatief voor duurzamere visuele communicatie.

Informeer en innoveer voor duurzame visuele communicatie

Hoewel plastic nog steeds een grote rol speelt in visuele communicatie, is een heldere noodzaak ontstaan om de omslag te maken van nieuwe fossiele grondstoffen naar recycleerbare, gerecycleerde en op vezels-gebaseerde oplossingen.

De visuele communicatiesector, die verantwoordelijk is voor 1% van de wereldwijde plasticproductie, heeft een actieve rol om het gebruik van duurzamere materialen te stimuleren.

Als Europees leider van de visuele communicatie-industrie bevindt Antalis zich in een unieke positie om deze positieve verandering door te voeren. Een transitie naar eco-verantwoorde signing en displays betekent het stimuleren van duurzame toepassingen evenals het creëren van een kader wat klanten in staat stelt om verantwoorde keuzes te maken die voldoen aan de verwachtingen van de consument.


The Green Star System ™: een bewezen en bekend beoordelingssysteem om klanten te begeleiden naar duurzame keuzes

Voortbouwend op het succes van het Green Star System ™ van de papierdivisie van Antalis, dat heeft geresulteerd in een productaanbod waarvan nu 80% bestaat uit een classificatie van 3 sterren of meer, past Antalis nu dit efficiënte en objectieve beoordelingssysteem toe voor haar visuele communicatieoplossingen.

Het nieuwe Visual Communication Green Star System ™ houdt rekening met sleutelfactoren zoals gebruikte grondstoffen en de recycleerbaarheid aan het einde van de levensduur van elk product en kent een score toe van nul tot vijf sterren.

Met dit model wil Antalis een wezenlijke verandering in de visuele communicatie in gang zetten, gericht op voorlichten, meten, aanbieden en ondersteunen. Het model is ontwikkeld om verantwoorde inkoop en eco-vriendelijke productente ondersteunen met een objectief beoordelingssysteem en toegewijde support wat resulteert in een moeiteloze stap naar duurzaamheid voor klanten. 


Visual Com Green Star System - 5 sterren

Met de hulp van het Green Star-systeem en toegewijde, getrainde duurzaamheidsspecialisten die klaar staan om klanten te begeleiden bij hun transitie naar duurzamere oplossingen, streeft Antalis ernaar dat 75% van haar verkochte visuele communicatieproducten tegen 2030 een beoordeling van 3 sterren of hoger heeft.
Om op wereldwijd niveau de transitie in gang te zetten, belooft Antalis dat al haar ecologisch verantwoorde producten (van 3 tot 5 sterren) beschikbaar zullen zijn in de 28 landen waar het bedrijf haar aanbod voor visuele communicatie verkoopt. Hierdoor zullen wereldwijd duurzame alternatieve oplossingen voor PVC en composietmaterialen beschikbaar zijn.

"Met het Visual Communication Green Star System ™ is het nu mogelijk om de juiste keuze te maken tussen verschillende soorten materialen met plastic inhoud en de talrijke eco-verantwoorde labels." bevestigt Muriël Knippers, Communication manager bij Antalis BENELUX. "Het vertrouwen van onze klanten wordt versterkt door de toegang tot transparante productinformatie. Hierdoor heeft de klant de mogelijkheid om de beste keuze te maken die aansluit bij hun behoeften."
 

Het uitgebreide DISPA®-assortiment, een duurzaam alternatief voor PVC-schuimplaten dat 4 sterren scoort in het Green Star System ™

Om de alternatieven voorgesteld door het Green Star System ™ perfect te illustreren, kondigt Antalis vandaag ook de lancering aan van het uitgebreide DISPA®-assortiment van 3A Composites, de milieuvriendelijke papieren borden. Deze producten zijn een alternatief voor PVC-schuimplaten die grotendeels worden gebruikt voor signing en displays voor binnen en buiten.

Met 4 sterren beoordeeld in het Green Star System ™ en met een ruime keuze aan platen voor een reeks van toepassingen, is de DISPA®-reeks het perfecte alternatief voor PVC-schuimplaten omdat het lichter is en vervaardigd uit hernieuwbare en gecertificeerde bronnen. Het is daarnaast ook gemakkelijk en economisch te recyclen aan het einde van de levensduur.

 

 

 

 dispa.png