Green News

Duurzaamheid speerpunt in lokale initiatieven

09 okt 2020 —
Afdrukken
Vuilnisbakken gekleurd

Duurzaamheid keert voor de medewerkers van Antalis dagelijks terug op de werkvloer. Door onze actieve deelname aan verschillende lokale initiatieven die duurzaamheid continu op de kaart zetten, vergroten wij de bewustwording over duurzaamheid en wij dragen met deze acties bij aan een schoner milieu: koffiedrap inzamelen, groots recyclen en slim energie besparen.

Duurzaamheid keert voor de medewerkers van Antalis dagelijks terug op de werkvloer. Door onze actieve deelname aan verschillende lokale initiatieven die duurzaamheid continu op de kaart zetten, vergroten wij de bewustwording over duurzaamheid en wij dragen met deze acties bij aan een schoner milieu: koffiedrap inzamelen, groots recyclen en slim energie besparen.

 


Koffiedik is een perfecte voedingsbodem voor paddenstoelen. De start-up UPZWAM zamelt koffiedik in van Almeerse bedrijven, waaronder Antalis, en kweekt shiitakes, enoki, oesterzwammen etc. Samen met Urban Greeners doen zij bovendien onderzoek naar stadslandbouw op kleine schaal en zij verkennen de mogelijkheden om hun productie van exotische paddenstoelen uit te breiden. In Almere sparen wij de koffieprut uit onze koffiemachines op in herbruikbare bakken die regelmatig worden opgehaald. Op deze manier ondersteunt Antalis UPZWAM bij hun streven naar een circulaire economie in Almere.

Geheel in lijn met de huidige COVID-19 maatregelen neemt Antalis haar verantwoordelijkheid en rust medewerkers uit met mondmaskers. Hiervoor hebben wij gekozen voor herbruikbare maskers van Moremasker, dat voor iedere 10 verkochte maskers € 2,50 doneert aan universitair onderzoek naar de preventieve bescherming en detectie van het coronavirus.

 

 

Copy of Copy of Untitl-1.jpg

 

behang (2).jpg

 

Bedrijfsafval scheiden en recyclen

Recyclen wordt bij Antalis groots aangepakt. Door oud papier te gebruiken als grondstof voor nieuw papier wordt jaarlijks veel hout bespaard. Papier kan namelijk zeven keer worden gerecycled. Alleen al aan wit papierafval hebben wij 171 ton verzameld. Dat staat gelijk aan ruim 550 bomen (bron: papierenkarton.nl). Dit is niet alleen papier dat is gebruikt op kantoor, het is ook snijafval, afgekeurd papier, wikkels etc. Overal in het bedrijf scheiden wij ons afval en staan op centrale plekken de verschillende soorten recyclebakken. Aan bont afval, dat is gekleurd papier, karton en plastic, hebben wij 81 ton aangeleverd bij de verantwoorde afvalverwerking van Sortiva. Tot slot is aan restafval 30 ton opgehaald. De opbrengsten uit het recycleprogramma bedragen ongeveer € 56.000,-


Met dit geld heeft Antalis een deel van de installatie van ledverlichting op de kantoren gefinancierd. Zo investeren wij in het verder verduurzamen van ons bedrijf. Ook is in het hele pand in Almere verlichting met bewegingssensoren geïnstalleerd. Op die manier blijft nooit onnodig het licht branden en wordt geen energie verspild. Energie besparen wij ook nog door een timer op de verwarming, die gaat na 17 uur uit en start in de ochtend weer op.

 

Stappen richting elektrisch rijden

Voor ons wagenpark nemen we ook stappen in de goede richting. Zo rijden er in vergelijking tot een aantal jaar terug al veel minder diesels. Inmiddels staat voor de deur een oplaadpaal en de ambitie om meer zakelijke auto’s hybride of elektrisch te laten rijden, komt dichterbij.

Wij zijn benieuwd naar andere duurzaamheidsinitiatieven en staan open voor nieuwe activiteiten om aan deel te nemen. Laat ons weten wat uw organisatie doet voor een schoner milieu door een mail te sturen! Heeft u tips voor ons, geef ze aan ons door.

 

 

 

 

Copy of Copy of Untitled (7).jpg