Openingstijden (8u30-17u30)
Contact

Duurzame trends in signing en visuele communicatie

27 okt 2020 —
Afdrukken
Sfeerbeeld duurzaamheid in interieur

Door hun tijdelijk karakter staan promotionele en marketingmaterialen meestal niet bekend om hun duurzaamheid. Toch is het wel degelijk mogelijk producten te gebruiken die minder milieubelastend zijn. Antalis helpt bij het nemen van slimme en milieubewuste keuzes voor visuele communicatie uitingen.

Door hun tijdelijk karakter staan promotionele en marketingmaterialen meestal niet bekend om hun duurzaamheid. Toch is het wel degelijk mogelijk producten te gebruiken die minder milieubelastend zijn. Antalis helpt bij het nemen van slimme en milieubewuste keuzes voor visuele communicatie uitingen.

Personalisatie is hét kenmerk van signing-materialen: zelfontworpen behang, bedrukte zonwering, belettering van voertuigen en ga zo maar door. Om de milieu-impact steeds verder te verkleinen, werken onze leveranciers hard aan duurzame alternatieven. Ook wordt continu geïnvesteerd in het verbeteren van de productieprocessen met aandacht voor een lager energie- en waterverbruik en het optimaliseren van recycling.

 

Welk promotiemateriaal kunt u recyclen?

Vooral door te recyclen is veel winst te behalen in deze productgroep. Nu komen afgedankte materialen nog vaak in het restafval terecht. PVC-vrij plaatmateriaal van polypropyleen, zoals Biprint of Triaprint, zijn ideaal voor displays en uithangborden buitenshuis én dit materiaal is uitstekend te recyclen. Dit in tegenstelling tot PVC-houdende materialen, die in de afvalverwerking niet af te breken zijn en dus vaak verbrand worden. Op zoek naar plaatmateriaal voor gebruik binnen? Dan is een plaat op basis van papier, zoals honingraatkarton (Falconboard) of meerlagig karton (DISPA) de meest milieubewuste keuze. 

 

 

 

Kast in honingraatkarton

Car wrapping blauwe wagen

 

Ook bij de selectie van bedrukbaar behang zijn duurzamere opties beschikbaar. Een behang op basis van papier en zonder PVC-coating bijvoorbeeld Coala Walldesign Spray P of het PVC-vrije polyestertextiel Coala Wall Deco. Nog een stapje hoger op de milieuvriendelijke ladder is textiel gemaakt van 100% gerecycled PET Coala Textile Frontlit Recycled.

 

Nieuwe trends in signing

Carwraps zijn een populaire manier om de zichtbaarheid van een bedrijf of merk te vergroten. Bedrijven laten hele wagenparken wrappen of hebben de kantoorauto voorzien van belettering. In de auto-industrie zijn veel trends gaande om het autorijden verder te verduurzamen: lager energieverbruik, meer elektrisch rijden. 


Voor de aankleding van een auto zijn nu ook meer opties voor een duurzame carwrap en belettering. De combinatie van een PVC-vrije folie (Orajet 3981RA en Pro Slide) en een milieuvriendelijke inkt verkleint de milieu-impact bijvoorbeeld al aanzienlijk.

Een technologie die interessant is in de ontwikkeling richting de verduurzaming in de signing- en printindustrie, is suction technologie. Dit is een gepatenteerde zuigkrachttechnologie waarbij geen lijm of kleefmateriaal wordt gebruikt (Coala PP White Tack en Coala Clear Tack). Bovendien kunnen uitingen op dit materiaal meerdere keren gepositioneerd worden en zijn ze dus langer te gebruiken. Het materiaal is PVC-vrij en 100% te recyclen.