Openingstijden (8u30-17u30)
Contact

Een verzorgde weergave dankzij het Antalis gamma

18 jun 2020 —
Afdrukken
Untitled design - 2020-06-18T121400.700.jpg

Bij het creëren en leveren van artistieke projecten voor evenementen en tentoonstellingen wordt gebruik gemaakt van doeken, panelen, dekzeilen en andere printmaterialen. Om je met projecten te kunnen onderscheiden zullen de gebruikte materialen resistent en hoge kwaliteit moeten zijn.

Bij het creëren en leveren van artistieke projecten voor evenementen en tentoonstellingen wordt gebruik gemaakt van doeken, panelen, dekzeilen en andere printmaterialen. Om je met projecten te kunnen onderscheiden zullen de gebruikte materialen resistent en hoge kwaliteit moeten zijn.

Untitled design - 2020-04-03T151108.265.jpg

Ontdek het assortiment

 

Magraf, van eigenaar Pascal Sparenberg, is een digitale drukkerij die samen werkt met verschillende actoren zoals bedrijven, musea, openbare instellingen of zelfs gemeenten. De creaties van Magraf worden zowel in binnen- als buitenruimtes toegepast. Daarom gebruikt Pascal nu al 2 jaar de brede selectie visuele communicatieproducten van Antalis.

Onlangs werkte Pascal mee aan de inkleding van de tentoonstelling IncarNations in Bozar van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar en curator Kendeel Geers en de Congolese kunstverzamelaar Sindika Dokolo. Een collectie van oude en hedendaagse werken werd samengebracht met als doel de bezoeker uit te nodigen om een andere kijk te krijgen op het Afrikaanse kunstverleden en tijdperk.

Bij deze gelegenheid werden in de Bozar bijzondere objecten zoals Afrikaanse maskers, traditionele kledingstukken, historische beelden en voorwerpen tentoongesteld. De scenografie van de tentoonstelling was een set van beelden, geluiden en kleuren die de dynamiek van een Afrikaanse metropool oproepen en vitaliteit brengen in de tentoongestelde werken. Pascal was verantwoordelijk voor het plaatsen van het behang op alle muren en vloeren. Als we hem vragen naar de keuze van het materiaal, zegt hij het volgende:

Pascal Sparrenberg: "Ik wist meteen dat ik een niet-permanent wallpaper ging gebruiken, met als belangrijkste voordeel dat het niet gelamineerd hoeft te worden. Met het oog op de instructies van het museum was het voor ons erg belangrijk om geen sporen achter te laten op de muren en de vloer, daarom hebben we voor dit product gekozen. Of het nu tijdens de installatie was of toen het papier werd verwijderd, alles verliep soepel en efficiënt en het resultaat was ongelooflijk! De kunstenaars en bezoekers vonden het eindresultaat prachtig!”

Het opvallende behang, met zijn felrode kleur en intrigerende patronen, is ontworpen door Kendell Geers. Geïnspireerd door de Adinkra-symbolen van de West-Afrikaanse Ashanti-traditie, illustreren ze de voorouderlijke wijsheid. Met behulp van het lettertype van de Nederlandse kunstenaar Theo Van Doesbutg heeft Geers het woord BELIEVE, verdeeld in 3 regels, geschreven om het woord LIE in het midden te benadrukken. Het is een verlangen van zijn kant om ons te laten twijfelen aan onze overtuigingen en ons geloof dat invloed heeft op wat we zien. Magraf zorgde ervoor dat het ontwerp op het behang geprint werd en heeft dit vervolgens in het museum aangebracht op de muren. Naar aanleiding van dit project heeft Pascal besloten deel te nemen aan de Antalis Interior Design Award.

Patrick Blommaert, accountmanager bij Antalis: “Pascal Sparrenberg maakt prachtige ontwerpen en ik adviseer hem graag bij nieuwe projecten. We bekijken dan welke Coala producten passen bij de ideeën die er zijn voor de projecten en die kunnen worden toegepast op hun printer. Onlangs deed Magraf ook mee aan de Antalis Interior Design Award met dit ontwerp . Deze internationale competitie is geheel gericht op interieurontwerp en met 535 inzendingen is de tweede editie een succes te noemen.’’