Openingstijden (8u30-17u30)
Contact
PACKTALK

PACKAGING
Newsletter nr 2

25 jun 2020 —
Afdrukken
PACKTALK

De laatste trends op het gebied van packaging? Hoe kiest u de juiste verpakkingsmaterialen? Hoe optimaliseert u uw proces? U leest het in PACKTALK!

De laatste trends op het gebied van packaging? Hoe kiest u de juiste verpakkingsmaterialen? Hoe optimaliseert u uw proces? U leest het in PACKTALK!

In deze editie:

Verpakkingsoplossingen voor de nieuwe situatie

   

Q&A - het groene assortiment van Antalis

   

Nieuwe e-commerce verpakking voor Bakker.com

   

Assortiment hygiëne & bescherming

   

   

Newsletter abonnement

Ontvangt u de PACKTALK nog niet in uw mailbox? Abonneer direct om de volgende edities niet te missen.

Verpakken en de 1.5 meterregel

Verpakken en de 1,5 meter-regel, hoe te optimaliseren?

Hoe machines uw verpakkingsproces kunnen optimaliseren in de nieuwe situatie

Deze roerige tijden zorgen voor veel nieuwe uitdagingen voor bedrijven. Iedereen wordt geconfronteerd met een nieuwe realiteit en de vraag naar bepaalde producten is snel gegroeid. Koopgewoonten veranderen en bedrijven moeten steeds meer producten versturen en tegelijkertijd werknemers zo goed mogelijk beschermen. Dat kan een grote uitdaging zijn, zeker als de 1,5 meterregel moet worden nageleefd op de werkvloer.

De 1,5 meterregel heeft een grote invloed op bedrijfsprocessen en productieomgevingen. Vanwege de beperkte ruimte voor werknemers om veilig te werken, wordt de productiecapaciteit verminderd en worden sommige productielijnen misschien zelfs stilgelegd. Hierdoor wordt het moeilijk om aan de vraag te voldoen.

Deze nieuwe situatie dwingt ons om naar alternatieve manieren van werken te kijken, waarbij het optimaliseren van de veiligheid en efficiëntie centraal staan. Eén van de manieren om beiden te verbeteren, is het gebruiken van verpakkingsmachines. Machines kunnen er voor zorgen dat medewerkers minder dicht op elkaar staan tijdens het werken, of dat er minder medewerkers nodig zijn.


Verpakkingsmachines om te overwegen:

Dozenopzetters van het merk Soco System kunnen Amerikaanse vouwdozen (0201) in diverse formaten en kwaliteiten verwerken. Inpakwerk wordt licht en efficiënt. De machines zijn ergonomisch en ARBO-technisch verantwoord. De automatische dozenopzetters zijn geschikt als start van een verpakkingslijn en zijn door hun compactheid goed te integreren in een bestaand verpakkingsconcept.

Met deze oplossing kunt u – afhankelijk van het type – 360 tot 1080 dozen per uur opzetten. De opgezette dozen worden aan de onderkant gesloten met tape waarna de operator de producten kan verpakken.

Dozensluitmachines transporteren en sluiten dozen met kunststof of papieren tape. De machines zijn half- of volautomatisch en gemakkelijk te bedienen. Afhankelijk van het merk en type hebben deze machines een sluitcapaciteit van 900 – 1800 dozen per uur. Een aantal dozensluiters is verkrijgbaar in gegalvaniseerde of een roestvrijstalen finish, geschikt voor de levensmiddelenindustrie. Dozensluiters verkrijgbaar bij Antalis zijn: Master’in en Soco System. De apparatuur is uiteraard volledig veilig.  Er is een veilige afstand tussen de operator en andere inpakkers.

Palletwikkelaars zijn verkrijgbaar in half- en volautomatische uitvoering. Deze palletwikkelaars wikkelen automatisch een lading met folie voor transport. Met snelheden tot 180 pallets per uur zijn deze machines efficiënter in vergelijking tot handmatig wikkelen en verbeteren ze ook de stabiliteit, optimaliseren ze het gebruik van stretchfolie en besparen ze kosten. Sommige machines kunnen hetzelfde aantal ladingen in een uur verpakken als drie medewerkers. Door de kortere wikkeltijden is het beter haalbaar om aan de ​​hogere vraag te voldoen met minder medewerkers tegelijk.

Er zijn ook veel andere machineoplossingen beschikbaar om u te helpen de veiligheid en efficiëntie van uw proces te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan geautomatiseerde verpakkingssystemen en beschermings- en opvulsystemen. Wilt u advies over hoe verpakkingsmachines uw proces veiliger en efficiënter kunnen maken? We hebben een gespecialiseerd team van experts dat u graag helpt bij uw vraagstuk. We take you further!

 

 

Packaging - Groen assortiment

Q&A: Het 'groene' assortiment van Antalis

We stellen 4 vragen aan Rosette Lauwers, Sales Director Packaging Benelux, om erachter te komen wat ‘groen’ verpakken is en wat Antalis te bieden heeft op dit gebied.

 

Wat is groen verpakken?

De maatschappij staat onder steeds grotere druk om de hoeveelheid wegwerpplastic en producten die moeilijk recycleerbaar zijn te verminderen. Groene verpakkingsmaterialen dragen hieraan bij. Maar we kunnen bij de term ‘groen’ ook denken aan andere factoren die effect hebben op het milieu: CO2-voetdruk, transport, opslag, beschadigingen en retouren. Dus eigenlijk is groen verpakken, verpakken met aandacht voor het milieu waarbij we de impact zo laag mogelijk houden.

 

 

Hoe kan Antalis mij daarbij helpen?

Naast een uitgebreid assortiment ‘groene’ verpakkingen, bieden we u ook advies en diverse services aan. Bijvoorbeeld een StretchConsult waarbij onze specialisten advies geven over het gebruik van stretchfilms voor zekering van palletlading. Dankzij technische innovatie is het vaak mogelijk om een pallet met veel minder folie te verpakken en door onder andere de materiaalreductie wordt het proces minder milieubelastend. Deze efficiëntere manieren van werken vormen in combinatie met de ‘groene’ producten een goede basis voor een strategie met aandacht voor het milieu.

 

 

 

Aan welke producten moet ik dan denken?

Denk aan producten die gemaakt zijn van recycled materiaal, makkelijk recycled kunnen worden of kunnen worden hergebruikt. Van papiertape tot ruimtebesparende verzendverpakkingen. Speciaal hiervoor hebben we onlangs de brochure ‘Groene Verpakkingsproducten’ gemaakt. Hierin staan alle milieuvriendelijke oplossingen die Antalis biedt uitgebreid uitgelegd.

Hoe kan ik een consult aanvragen?

U kunt met al uw vragen altijd terecht bij uw accountmanager. Hij of zij kan u helpen om uit te zoeken welk traject het best bij uw uitdagingen past en kan samen met u bekijken waar er verbetering mogelijk is. Zowel op het gebied van efficiëntie als op het gebied van materiaalgebruik.

 

 

 

E-commerce verpakkingen Bakker.com

Nieuwe milieuvriendelijke verpakking voor groenspecialist Bakker.com biedt de beste bescherming voor planten

De wens naar groen in en rondom huis wordt steeds groter. Als grootste Europese speler weet Bakker.com hier alles van en stuurt zij maar liefst 1,2 miljoen pakketten per jaar naar duizenden groenliefhebbers. Verpakking staat hierbij hoog in het vaandel en Antalis heeft samen met Bakker.com een nieuwe E-commerce versie ontwikkeld. Sinds 1945 is Bakker.com expert op het gebied van groen en alles rondom groen. Tot 2016 voerde het toenmalig Bakker Hillegom een catalogus waar vanuit besteld kon worden. Daarna ging het roer om en vond er een transitie plaats van alleen postorder naar een volwaardig E-commercebedrijf. Door het openen van de webshop Bakker.com werd het voor klanten mogelijk om online planten, met bijbehorende accessoires, te bestellen welke thuis bezorgd werden.

Als gevolg van de transitie en het veranderende bestelgedrag van de consument was het voor Bakker.com van belang om hier een passende verzendverpakking bij te zoeken. Antalis heeft een compleet nieuwe e-commerce verpakking ontwikkeld waarbij rekening is gehouden met alle aspecten; de consument, retail klanten ( bv. VT Wonen), het verpakken, de verzending (binnen West-Europa), de verkoop via Marketplaces en duurzaamheid.


Gemak en praktisch

De verpakking kan snel worden opgezet waarbij gebruik wordt gemaakt van papieren tape en een papieren verzendlabel. Aan de onderzijde van de doos kan de pot worden gefixeerd middels gestanste nokjes die op verschillende hoogtes zijn aangebracht. Dit biedt extra stabiliteit wat noodzakelijk is bij het vervoeren van planten.
De handgrepen aan de bovenzijde van de doos hebben een dubbelfunctie, ze fungeren als draagmiddel en als ventilatie openingen voor de plant. Door de richting van de pijlen en de positionering van de handgrepen wordt de plant altijd rechtop overhandigd aan de klant en is de valhoogte tijdens het dragen tot het minimum beperkt. Op deze manier worden planten in een goede conditie en zonder onnodig afval bezorgd.


Milieuvriendelijke verpakking

De nieuwe verpakking draagt door de gekozen materialen, de minimale bedrukking en het gepatenteerde ontwerp bij aan een duurzamere wereld. Er is gekozen voor een drie-laags golfkarton van 2,2 mm dat bestaat uit gerecycleerd en ongebleekt FSC®-gecertificeerd papier. Daarnaast is de bedrukking minimaal en is er gebruik gemaakt van zwarte inkt op waterbasis. Bovenop de doos is het FSC® logo geplaatst.

De ‘Unboxing Experience’ speelt vandaag de dag een steeds grotere rol. Het openen van het pakket is het enige fysieke contact dat de consument heeft met Bakker.com en het is daarom hét visitekaartje.

Joost Nijenhuis (accountmanager) en Jelle Smit (packaging specialist) van Antalis adviseerden Bakker.com: “Een paar jaar geleden hebben wij naar volle tevredenheid al verpakkingen ontworpen voor Bakker.com. Voorheen werden meerdere producten per keer besteld en in één verzenddoos werden verstuurd.  Maar Bakker.com merkte dat ze steeds vaker slechts 1 plant verzenden aan de klant en de oude verpakking was hiervoor niet geschikt. Tijd dus voor een analyse van hun behoeften en producten om een advies te geven over de beste verpakking. Samen met de klant zijn we tot deze nieuwe verpakkingsoplossing gekomen, dat is waar we goed in zijn.”

 

Wat is uw uitdaging op verpakkingsgebied?

Vertel ons uw uitdaging en onze packaging experts helpen u graag bij het vinden van het juiste verpakkingsmateriaal of geven advies ter plaatse over de juiste verpakkingsmachine.

Hygiene en bescherming

News flash: Assortiment Hygiëne & Bescherming

Nieuw bij Antalis: een ruim assortiment hygiëneproducten en beschermende materialen om uw werkplek zo veilig mogelijk te houden. Van papieren handdoeken tot mondmaskers en van vuilniszakken tot zeep. Het assortiment wordt continu aangevuld. Voor het meest actuele assortiment en om eenvoudig uw bestelling te plaatsen kunt u terecht op Antalis.nl