Openingstijden (8u30-17u30)
Contact
VISION

VISUAL COMMUNICATION
Newsletter nr 1

17 feb 2020 —
Afdrukken
VISION editie #1

VISION: uw bron van inspiratie op het gebied van producten voor visuele communicatie. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van producten en LFP? Tips & tricks voor verschillende toepassingen? U leest het allemaal in VISION.

VISION: uw bron van inspiratie op het gebied van producten voor visuele communicatie. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van producten en LFP? Tips & tricks voor verschillende toepassingen? U leest het allemaal in VISION.

 

 

 

In deze editie:

Coala Textile Wall Deco

   

Swatch Box Coala

   

Magnetische oplossing

   

Antalis Interior Design Award

   

Antalis @ Fespa

Newsletter abonnement

Ontvangt u de VISION nog niet in uw mailbox? Abonneer direct om de volgende edities niet te missen.

In deze editie:

Coala intro.jpg

Een 100% PVC-vrij alternatief voor wandbekleding: Coala Textile Wall Deco

Een muur bekleden met 100% polyester textiel in plaats van met een product dat PVC bevat? Het is niet alleen minder belastend voor het milieu maar levert u ook veel andere voordelen op. Polyester is namelijk stabiel en maatvast waardoor het zonder overlap aangebracht kan worden. Ook is de structuur mooier omdat deze niet gecreëerd is met een embossing, zoals bij producten met PVC, maar de structuur direct in de weving zit.

Het materiaal is voorzien van een grijze rug waardoor het zeer geschikt is als wandbekleding waarbij de lijm op de muur of ondergrond wordt aangebracht. De grijze achterzijde voorkomt ook dat storende invloeden van de ondergrond te zien zijn na het aanbrengen. Naast de breedtes 103 en 152 cm is dit materiaal ook beschikbaar op 310 en 510 cm breed waardoor u een wand naadloos in één stuk kan bekleden. Bij voorkeur bedrukt u het materiaal met latex of UV Curable inkjet.


Eigenschappen:

 • Wit mat, 240 g/m²
 • Oeko-Tex gecertificeerd
 • Geschikt voor HP Latex inkten
 • Brandcertificaat: B1
 • Makkelijke montage: ‘paste the wall’
 • Koud snijden zonder rafelen mogelijk
 • Bedrukbaar met: latex, uv curable inkjet. (Eco)Solvent te testen.

 


 

Coala-Swatch-box_1140x350.jpg

De nieuwe Swatch Box van Coala is beschikbaar!

Het hele Coala assortiment is samengevoegd in de nieuwe Swatch Box met meer dan 120 samples waarvan de meeste producten beschikbaar zijn in de Benelux. De box bevat drie waaiers met bedrukte en onbedrukte voorbeelden in drie categorieën.

 • zelfklevend & laminaten
 • papier & wallpaper
 • ​film, magneet en ijzerhoudend & banners

 

De waaiers zijn voorzien van handige tabs zodat u eenvoudig het juiste product kan vinden. De samples zijn voorzien van de belangrijkste informatie: certificeringen, bedrukbaarheid en het beschikbare assortiment.

Een complete box zodat u altijd het Coala product vindt wat u zoekt.

 


 

Coala-Magnetics_1140x350.jpg

Tips & tricks voor magnetische toepassingen

Regelmatig uw interieurdesigns wisselen? Dat kan eenvoudig en snel met Coala Magnetics! Een innovatieve, magnetische oplossing voor visuele communicatie. Gemakkelijk aan te brengen en weer te verwijderen en kosten-effectief. Met Coala Magnetics voorziet u een oppervlak van een magnetische of ijzerhoudende folie, al dan niet bedrukbaar, om er vervolgens een bedrukte ijzerhoudende of magnetische film op aan te kunnen brengen. Benieuwd waar u op moet letten bij het gebruik van Coala Magnetics? Lees meer over het assortiment en de tips & tricks voor het toepassen van deze producten.

 

Een uitgebreid assortiment

Het assortiment bestaat uit 4 productsoorten: Magnetic base, Ferro base, Magnetic film & Ferro film. Afhankelijk van de toepassing kiest u één van de combinaties:

 

Magnetics_ 960x200.jpg

De juiste basis

Magnetic Base

Een zelfklevende magnetische basis waarop ijzerhoudende films makkelijk kunnen worden aangebracht. Verkrijgbaar met een donkerbruine afwerking of met een witte, met UV curable inkjet bedrukbare toplaag. Kan worden toegepast op vlakke, gebogen of cilindervormige ondergronden en is verkrijgbaar in 2 diktes. Kies voor 400µ voor kleinere panelen en binnentoepassingen. 700µ gebruikt u voor grotere oppervlakken en kortdurende buitentoepassingen. Met deze laatste is het ook mogelijk meerdere lagen ijzerhoudende films over elkaar aan te brengen.


Ferro Base

Een zelfklevende ijzerhoudende basis waarop magnetische films makkelijk kunnen worden aangebracht. Verkrijgbaar met een donkerbruine afwerking of met een witte, met UV curable inkjet bedrukbare toplaag. Kan worden toegepast op vlakke, gebogen of cilindervormige ondergronden. Verkrijgbaar in 500µ. Deze stabiele en flexibele basis is PVC-vrij en geschikt voor binnentoepassingen.
 

 

 

Tips & tricks Magnetic & Ferro Base:

 • Voor deze producten gelden dezelfde regels als voor andere zelfklevende materialen:​

 

 • We raden u aan eerst een test uit te voeren op de ondergrond die u gaat gebruiken. De structuur en de conditie van de ondergrond zijn van grote invloed op het resultaat.
 • Zorg dat de ondergrond droog en vrij van schimmel en algen is.
 • Niet alle verfsoorten laten zich evengoed bekleven. Ook hierbij raden we aan eerst een test uit te voeren.
 • Breng eventueel een primer aan op de ondergrond om de kleefkracht te vergroten.

 

 • Rek het materiaal niet uit.
   
 • Breng de banden verticaal aan. Dit zorgt voor een betere kleefkracht dan bij horizontaal aanbrengen.
   
 • Trek een verticale lijn op de ondergrond voor het aanbrengen van het eerste paneel.
   
 • Breng de panelen ernaast aan zonder overlap. Laat een ruimte van 1mm tussen elke band om eventuele uitzetting door temperatuur toe te laten.
   
 • Aanbrengen gaat het best met een squeegee van boven naar onder en vanaf het midden naar de zijkanten.
   
 • Het gewicht  van de Coala Ferro en Magnetic Base varieert tussen 1340 g/m² en 2680 g/m². Bij grote oppervlakken adviseren we de randen vast te nieten, te bevestigen met schroeven of extra high tack dubbelzijdige tape te gebruiken aan de achterzijde. 

De juiste film

Ferro films

Beprintbare ijzerhoudende film om aan te brengen op magnetische ondergronden. Verkrijgbaar in 2 varianten: PET en PP. De PET variant is bedrukbaar met (eco)solvent, latex en UV curable inkjet en biedt de beste beeldkwaliteit. Beiden varianten zijn PVC-vrij en de PP versie, bedrukbaar met latex en UV curable inkjet,  is daarbij een voordeligere keuze.

 

 

 

Magnetic films

Beprintbare magnetische film om aan te brengen op ijzerhoudende/stalen ondergronden. Beschikbaar in 2 varianten: de PET variant is leverbaar in 300µ en de PVC in 350µ, 500µ, 600µ en 850µ. De PET variant is PVC-vrij, bedrukbaar met (eco)solvent, latex en UV curable inkjet en biedt de beste beeldkwaliteit. De PVC varianten zijn bedrukbaar met UV curable inkjet en bieden een trekkracht tot 35 g/cm² bij de dikste soort. Deze laatste is ook geschikt voor buitentoepassingen en voertuigen.

 


Tips & tricks Magnetic & Ferro Film:

 • Coala Magnetic & Ferro Film brengt u aan op de ondergrond voorzien van Coala Ferro of Magnetic Base van boven naar onder.
   
 • Rol de film op, positioneer bovenaan en rol rustig af naar beneden.
   
 • Hoe dikker de basis hoe hoger de magnetische trekkracht is. Heeft u een groot paneel? Kies dan voor een zwaardere variant.
   
 • Bij het verwisselen van de banden rolt u de film op van beneden naar boven. Later kunt u deze dan eenvoudig opnieuw aanbrengen.

 


 

AIDA_1140x350.jpg

Zien wat er mogelijk is met het assortiment van Antalis?

Bekijk de online galerij van de Antalis Interior Design Award

Bekijk de mogelijkheden met de producten voor visuele communicatie uit ons assortiment en doe inspiratie op in de online galerij. Deze galerij bevat alle inzendingen van de Antalis Interior Design Award in de verschillende categorieën: Public Building, Home, Office, Retail, en Hospitality. Alle projecten zijn gemaakt met ten minste één product uit de Antalis Visuele Communicatie catalogus.

 

 

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Untitled.jpg

Museum Bozar

In de aankleding van de expositieruimte in Museum Bozar is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Coala Floor Air Free en Coala Floor&Wall. Met de prints komt de Afrikaanse kunst extra goed tot zijn recht.

Bekijk dit project

 

 

Fred’s Kitchen

Bij de restyling van Fred’s Kitchen op de NDSM werf in Amsterdam is gebruik gemaakt van Coala Walldesign Leather NW om de industriële stijl door te voeren in de inrichting. Het design is met HP Latex op het behang gedrukt.

Bekijk dit project

 

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Untitled (1).jpg

 

 

FESPA_1140x350.jpg

Bezoek Antalis tijdens Fespa

FESPA, de jaarlijkse Global Print Expo, vindt dit jaar plaats in Madrid.

Antalis is aanwezig en toont u de nieuwste toepassingen op het gebied van interieur. Op 24 maart worden de winnaars van de Antalis Interior Design Award bekend gemaakt tijdens Fespa in Madrid. Volg Antalis op Linkedin, Facebook of Twitter om op de hoogte te blijven.

Wanneer? 24 – 27 maart
Waar? Madrid - Spanje