Toepassingen

POS-and-POP-Materials_ContentPage_259x194.jpg

Point-of-sale  materiaal

Point-of-sale (POS) of point-of-purchase (POP) toepassingen zijn gespecialiseerde vormen van sales promoties voor winkels. Hiermee trekt u de aandacht naar bepaalde producten. Het kan gaan om noviteiten, speciale aanbiedingen, seizoensgebonden producten, etc. Typische POS-toepassingen zijn: schapkaarten, wobblers, dummy-verpakkingen en stands.

Overwegingen: 

  •  Winkelreclame en POP-toepassingen zijn een efficiënte manier om een specifiek merk of product te promoten, schenk dus de nodige aandacht aan de keuze van het substraat. Het gekozen materiaal zal immers invloed hebben op het succes van de campagne.
  •  Plastics gaan langer mee en zijn dus geschikt voor lange termijn POS-displays. Karton (honingraat of display) is de meest kostefficiënte manier voor het produceren van displays voor kortere termijn toepassingen. De levensduur kunt u verlengen door de platen te lamineren na het printen.
  •  Vrijstaande items moeten duurzaam en stevig zijn. Het gewicht dat ze moeten kunnen dragen is eveneens een belangrijke parameter.
  •  Indien de display bevestigd wordt, aan een muur bijvoorbeeld, bedenk dan op voorhand waar u een gat moet boren zodat daar rekening mee wordt gehouden in het ontwerp. Let ook op het gewicht van de plaat voor dit soort toepassingen.
  •  Indien u floor of wall graphics gebruikt, houd dan rekening met de ondergrond waarop deze zullen worden aangebracht en kies voor een aangepaste lijmsoort. Floor graphics moeten bestand zijn tegen ‘voetverkeer’ en mogen geen lijmresten nalaten wanneer ze worden verwijderd.
  •  Strips voor schapranden moeten flexibel maar tegelijkertijd ook stijf genoeg zijn zodat ze bestand zijn tegen de omstandigheden waaronder ze worden gebruikt.
  •  De printmethode verdient ook de nodige aandacht aangezien elk substraat zijn eigen printmogelijkheden heeft (zeefdruk, LFP, offset …)

Wij adviseren:

Allison Board

ALLISON board is een ultralicht en supersterk plaatmateriaal met unieke eigenschappen voor promotiedoeleinden. Dankzij een revolutionaire structuur is Allison board nog sterker dan honingraatkarton en is het daarmee uitermate geschikt voor het vervaardigen van displays, winkelpresentaties en beursstands. ALLISON board kan in elke gewenste vorm gesneden worden, is perfect te bedrukken en trekt niet krom. Ook vervoer en montage zijn geen enkel probleem dankzij het ultralichte gewicht. En omdat ALLISON board uit 100 % papiervezel bestaat, is het ook nog eens makkelijk te recycleren. Zo gaat duurzaamheid hand in hand met ideale kwaliteiten. All is on board dus.

Bestel online