Toepassingen

reflective_259x194.jpg

Reflecterende  folies

Reflecterende folies op voertuigen kunnen levens redden: ze verbeteren de zichtbaarheid en de veiligheid. Kunnen worden toegepast op allerlei types van voertuigen: hulpdiensten, bestelwagens, vrachtwagens ...

 

 

Overwegingen: 

  •  Reflecterende materialen bevorderen de zichtbaarheid in het donker wanneer er een lichtbron aanwezig is, zoals bv. de koplampen van een wagen. Verschillende kleuren reflecteren verschillende hoeveelheden licht.
  •  Bepaalde kleuren en materialen worden gekozen omdat ze meer licht reflecteren in het donker. Retro-reflectoren in kleding en verkeersborden worden gebruikt om licht te reflecteren in de richting waarvan het afkomstig is, waardoor het helderder lijkt.
  •  Statistieken tonen aan dat het aantal aanrijdingen met vrachtwagens bij duisternis daalt met 29% wanneer er reflecterende tapes (contourmarkering) zijn aangebracht. Bij volledige duisternis (geen straatverlichting) daalt het aantal ongevallen zelfs met 41%. Veel ongelukken kunnen vermeden worden indien vrachtwagens tijdig kunnen worden opgemerkt.
  •  Alle producten die worden toegepast op voertuigen die op de openbare weg rijden, moeten voldoen aan strenge veiligheidsvoorschriften.
  •  ECE-104: norm voor contourmarkeringen en grafische toepassingen op vrachtwagens.
  •  ECE-48: regelt de installatie van lichtgevende hulpmiddelen op voertuigen en beschrijft welke voertuigen van contourmarkeringen moeten worden voorzien en op welke manier ze moeten worden aangebracht.
  •  Richtlijn 2007/35/CE: nationale regelgeving met betrekking tot de installatie van verlichting op voertuigen, verplicht alle EU-landen te voldoen aan de norm ECE-48, verplicht vanaf juli 2008.

Wij adviseren:

Oracal

3M