Toepassingen

Books-and-Diaries_ContentPage_259x194.jpg

Boeken  & notitieboeken

Kiezen voor het juiste papier voor een boek is een moeilijke opdracht. Het genot van een boek lezen ligt in het verhaal en de mooie afbeeldingen, maar ook in hoe het papier aanvoelt: dit draagt bij tot de ultieme beleving. De keuze van gestreken of ongestreken papier, de opdikking, de wittint, de ondoorschijnendheid, het gladde of ruwe oppervlak... bepaalt het niveau van leescomfort en de mate van succes van het boek.

Hetzelfde kan gezegd worden voor notitieboeken. Zo'n boek moet echter ook nog eens prettig te beschrijven zijn. Ideeën, herinneringen, een biografie, tekeningen, geheimen ...

Bekijk onze beste papierselectie.

 •  De papierkeuze

  Wenst u een luxueuze, normale of bijzonder creatieve uitstraling? Uw papierkeuze bepaalt de 'look and feel' en geeft uw uitgave een bepaald 'gevoel'. Ook de cover (hard of zacht) bepaalt mede de keuze van het papier.

  Papiersoorten met een hoge opaciteit en een laag gewicht zijn ideaal voor boeken en notitieboeken. Voor een goede leesbaarheid gaat de voorkeur uit naar zachtere wittinten, crèmekleuren en ivoorschakeringen. Hoogglanzend papier is het best geschikt voor het drukken van kleurrijke afbeeldingen maar de nieuwe moderne ongestreken papiersoorten geven eveneens een goed resultaat en zijn bovendien ook geschikt voor notitieboeken omdat ze een beter schrijfoppervlak bieden.
  Houdt er ook rekening mee waar uw boek gebruikt gaat worden, zoals in de keuken, in ee atelier. Overweeg dan om bijvoorbeeld een synthetisch papier te gebruiken. Dat is resistenter.

  Wij adviseren:
  Creatieve boeken & notitieboeken: Keaykolour – Rives – Curious Collection – Conqueror Bamboo 
   Print Excellence
  Klassieke boeken & notitieboeken: Olin Bulk – Idéal Premier – Print Speed

  Vraag het onze papieradviseurs
 •  Druktechnologie en afwerking

  Als het gaat om kleine hoeveelheiden of gepersonaliseerde versies, dan biedt digitaal drukken het gepaste antwoord. De laatste jaren is het papier- en kartonaanbod sterk uitgebreid en de kwaliteitsstandaard ligt dan ook erg hoog. Het is belangrijk dat u nagaat of het door u gekozen papier gecertificeerd is voor digitale persen. Hou rekening met de afwerking: pregen, foliedruk, vernis, stansen ... Ook de manier van inbinden bepaalt mee de papierkeuze.

  Wij adviseren:
  Digigreen – Novatech Gloss & Silk
  Creatieve optie met toegevoegde waarde: Arjowiggins Creative Papers Digital range

  Info-verzoek
 •  uw budget

  Of het nu gaat om een luxueuze of standaard uitgave, wij bieden u oplossingen die passen binnen het door u vooropgestelde budget.

  Info-verzoek
 •  Het milieu

  Antalis biedt een breed assortiment gecertificeerde en recyclede producten. Zijn milieukwalificaties belangrijk? Dan kunt u kiezen uit ons uitgebreide groene papieraanbod. De papiersoorten zijn gemaakt van pulp uit duurzaam beheerde bossen, de volledige productieketen is maatschappelijk verantwoord.

  Wij adviseren:
  Cocoon Gloss & Silk – Cocoon Offset – Cyclus Print & Offset – Conqueror 100% Recycled – Olin Recycled

  Klik hier voor onze groene selectie

Olin 

olin_push_145x111.jpg

Het meest complete premium offset assortiment op de markt met een niet te evenaren drukkwaliteit.

Lees meer

Digigreen 

digigreen_push_145x111-1.jpg

Premium, multi-functioneel recycled papier, gegarandeerd voor digitaal drukwerk.

Lees meer

Cocoon 

cocoon_push_145x111.jpg

Innovatief assortiment extra wit FSC® recycled papier met een uitstekende bedrukbaarheid.

Lees meer