Over Antalis groep

About_Us_History_259x194.jpg

Antalis groep

Geschiedenis

In 2000 zag Antalis het levenslicht met de samenvoeging van ongeveer 40 internationale distributeurs overal ter wereld. Antalis is dé toonaangevende distributeur van papier, materialen voor visuele communicatie en verpakkingsoplossingen in Europa. Dankzij efficiënte productie en verkoop, gezamenlijke leverings- en logistieke systemen, een globale marktaanpak, unieke positionering en locale ervaring, biedt Antalis het meest volledige assortiment aan producten en diensten.

 

Deze unieke positie is het resultaat van de strategische stappen die werden ondernomen gedurende de afgelopen twee decennia:

1991: oprichting van Arjo-Wiggins Appleton, het resultaat van een samenvoeging van het in Frankrijk gevestigde bedrijf Arjomari Prioux en het in Engeland gevestigde bedrijf Wiggins Teape Appleton. De distributieafdeling kreeg de naam Arjowiggins Merchanting en bracht de distributiedivisies van Arjomari-Prioux en Wiggins Teape Appleton samen.

2000: Arjowiggins Merchanting wordt Antalis. Alle Arjowiggins Merchanting distributeurs waaronder Wiggins Teape in het VK, Tomas Redondo in Spanje, Arjomari Diffusion in Frankrijk, Mühlebach in Zwitserland, Haseldonckx in België en Alpha Papier in Nederland krijgen de naam Antalis.

2007: Antalis koopt de Map Merchant Group, de papiergroothandeltak van M-real. Via deze overname wordt Antalis de nummer 1 in papierdistributie van Europa en de nummer 4 van de wereld. Antalis kan hierdoor zijn diensten verder uitbreiden, met name in Scandinavië, de Baltische staten en Oost-Europa.

De laatste jaren lag bij Antalis sterk de focus op acquisities in de kansrijke verpakkings- en visual communications markten, zoals Pack 2000 in Duitsland, Ambassador in het Verenigd Koninkrijk, Abitek in Chili en Branopack in Tsjechië voor verpakkingen en Macron, een in Duitsland gevestigd Visual Communication bedrijf. Deze acquisities versterken het leiderschap van Antalis in de distributie van papier, verpakkingsoplossingen en materialen voor communicatie & promotie.

2013: Antalis acquireert Xerox Document Supplies Europe in 16 landen in West Europa (Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland).

2015: Antalis versnelt zijn ontwikkeling in de groeiende verpakkings- en visual communications distributiemarkten en acquireert verschillende bedrijven: PaperlinX’s verpakkingsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, 1st Class Packaging, Donington Packaging Supplies en Parkside Packaging; Hansapackend in Estonie (verpakkingen); PaperlinX A/S in Denemarken, dat twee derde van zijn sales in verpakkingen genereert en een derde in visual communication; en Cadorit i Boras AB in Zweden, dat uitsluitend actief is in de visual communication markt.

2015: Antalis acquireert het iconische Data Copy van Metsä Board. De acquisitie van dit toonaangevende merk versterkt de aanwezigheid van Antalis in de kantoormarkt. Antalis kan, met Xerox® en Image, nu nog beter klanten met een groot aanbod kantoorproducten voorzien door een nóg bredere keuze aan topmerken.

2017: (12 juni) Antalis International IPO (beursgang Antalis International). 

2018: Antalis heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de papierdistributie van IGEPA in Zweden en Noorwegen: de transactie zal in Juni worden voltooid.

>> Lees verder op de Antalis corporate website: www.antalis.com


Ons managementteam

Organigramme_update.jpg