Milieu

Danone

Testimonial Danone

Danone bevestigt haar keuze voor recycled papier van Antalis voor haar referentiedocument

Als onderdeel van haar bedrijfs-, maatschappelijke en milieu-initiatieven, en voor het tweede jaar achtereen, heeft het wereldwijde agrofoodbedrijf Danone het 100% recyclede Cocoon Silk papier van Antalis, de grootste Europese distributeur van papier, verpakkingsoplossingen en visuele communicatie voor professionals, gekozen om het jaarlijkse referentiedocument op te stellen. Dit officiële document van meer dan 300 pagina’s bevat belangrijke financiële, juridische en MVO-informatie en wordt verspreid tijdens de Algemene Vergadering van aandeelhouders.

"Het recycled papier van Cocoon Silk voldoet aan onze esthetische en milieudoelstellingen. Het biedt een opmerkelijke afdrukkwaliteit, terwijl het nog steeds een extreem laag milieueffect heeft", bevestigde Dominique Duby, Danone's IFRS Director of Standards.

Cocoon logo

Het recycled papier van Cocoon Silk heeft een indrukwekkend glad oppervlak en is uitzonderlijk helder. Dominique Duby bevestigt dat "de feedback zeer positief is", met name over de perfecte weergave van de kleuren en de uitstekende witheid van het papier, dat belangrijk is, aangezien het referentiedocument in duotone is gedrukt. Deze kwaliteiten betekenen dat, naast het esthetische, het papier erg geschikt is om diagrammen en afbeeldingen op te printen. In 2016 werd Cocoon Silk voor het eerst gebruikt voor het referentiedocument van 2015. Deze keuze is nu ook gemaakt voor de 2016 editie van het referentiedocument.

Cocoon Silk is een 100% recycled papier dat 5 sterren is toegekend door het Antalis Green Star System, een waarderingssysteem voor papier. Hiermee wordt in een blik duidelijk welke papiersoorten milieuverantwoord zijn. Het systeem kent scores van 0 tot 5, zogenaamde sterren, toe op basis van milieuprestatie. 

Bovendien beschikt Antalis over een team van papierconsultants, die papieradvies geeft aan communicatiebureaus, grafisch ontwerpers, maar ook aan merkhouders als Danone, of ze nu publiek of privé zijn. “Het team van Antalis heeft een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld op het gebied van grafische en creatieve papieren in het algemeen en op milieuvriendelijke papieren in het bijzonder. Hun papierconsultant ondersteunde ons uitstekend bij het kiezen van het papier dat aan al onze eisen voldeed”, onderstreepte Dominique Duby.