Milieu

Clarins

Testimonial Clarins

Clarins kiest gerecycled papier van Antalis voor perskit ‘verantwoordelijke schoonheid’

Antalis, de toonaangevende Europese distributeur van papier- en visuele communicatieoplossingen, deelt dezelfde waarden als Clarins. Clarins is de nummer één in Europa voor high-end cosmeticaproducten met aandacht en respect voor de planeet. Daarom was het vanzelfsprekend dat Clarins opnieuw een aantal milieuvriendelijke papieren heeft gekozen voor de perskit. Deze kit is gewijd aan de vernieuwde intensieve anti-aging behandeling, Double Serum, die deze zomer gelanceerd werd.

Cocoon Silk : 100% gerecycled

De perskit is ontworpen op Cocoon Silk papier. Het papier is FSC gecertificeerd en gemaakt van 100% recyclede vezels. Naast dat het milieuvriendelijk is, heeft Cocoon Silk een satijnachtig oppervlak en de unieke witheid zorgt voor een uitzonderlijke afwerking. Deze perfecte combinatie van milieubewustzijn en kwaliteit is wat Clarins aantrok.

Luisa Réhault, productiehoofd binnen de artistieke afdeling van Clarins, legt uit: "zakelijke en sociale verantwoordelijkheid maken deel uit van het DNA van Clarins. Zo kiezen we altijd voor recycled papier van Antalis. Dat is volledig milieuverantwoord zonder in te leveren op kwaliteit ". Ze voegt toe: "we hebben gekozen voor Cocoon Silk omdat de natuurlijke afwerking de ziel van Clarins perfect vertegenwoordigt".

Clarins benadrukt door haar papierkeuze het idee van 'verantwoordelijke schoonheid', dat essentieel is voor het merk. Met de slogan van Clarins, "doe meer, doe het beter en geniet ervan", produceren ze effectieve producten die de beste ingrediënten gebruiken, terwijl tegelijkertijd de planeet wordt beschermd.

Milieu bij Antalis

Eco-verantwoordelijkheid is verankerd in het zakelijke model van Antalis, waardoor ze de ideale partner zijn voor het Franse schoonheidsmerk. Stéphane Courtot, Western Europe Managing Director, zegt: "We zijn blij met de samenwerking met Clarins, met wie we dezelfde strenge kwaliteitseisen delen. We delen ook de ambitie om op een verantwoordelijke manier innovatief te zijn."

Als bewijs hiervan heeft Antalis onder zijn vele milieuvriendelijke initiatieven het Green Star System® ontwikkeld. Dit systeem bevat informatie over de oorsprong van de vezel en het fabricageproces. Elk papier krijgt 0 tot 5 sterren toegewezen, afhankelijk van de milieuprestatie. Cocoon Silk behaalde de hoogste score van 5 sterren. Met het Green Star System® kunnen klanten van Antalis het papiergebruik eenvoudig in hun MVO-beleid integreren.