Milieu

Environment_Our_Commitment_ContentPage_259x194.jpg

Onze groene selectie

Papier is recyclebaar, duurzaam en draagt bij aan de ontwikkeling van bossen.


Als u milieuverantwoord te werk wilt gaan of geïnteresseerd bent in de laatste innovaties op gebied van 'groen' papier; Just ask Antalis! Want bij het maken van de juiste papierkeuze spelen meerdere factoren een rol.

Wij hebben voor u een selectie gemaakt op basis van 'groene' criteria zoals FSC® of PEFC-gecertificeerd en/of EU Ecolabel, het aandeel recyclede vezels of een lage CO₂-voetafdruk.

Maak gebruik van ons 8 stappenplan om tot de juiste keuze te komen. Uiteraard kunt u ook onze Environmental-specialist raadplegen.

Logo_Cocoon_119x89.png

 

Cocoon. Geïnspireerd door groene technologie

Bent u op zoek naar 100% recycled papier met hoge witheid en uitstekende bedrukbaarheid? Zoek niet langer. Dit papier wordt gemaakt van 100% recycled post-consumer pulp met FSC® certificaat.

Door lager verbruik van energie komen er tijdens dit productieproces minder CO₂-gassen vrij dan bij papierproductie met nieuwe vezels. Er is bovendien een breed assortiment gestreken- en ongestreken producten, met bijpassende enveloppen beschikbaar. Goed voor elk type toepassing en druktechnologie.

Meer weten?

FSC certified product      NAPM Recycled 100%      EU Flower     PCF      Recycled Paper 100%      Heavy Metal     

Logo_Cyclus_Office_119x89.png

 

Cyclus, 100% recycled

Cyclus is een internationaal erkend 100% recycled papier, gemaakt in de Dalum-papierfabriek in Denemarken. In 2007 werd een energiecentrale op biomassa geïnstalleerd, dankzij de eigen technologie en ontinktingsprocedure is de Dalum-papierfabriek de milieuvriendelijkste van Europa.

Een uniek ecologisch concept in Europa, dat de milieu-impact van uw gedrukt materiaal aanzienlijk beperkt (laagste ecologische voetafdruk voor koolstof, besparing van 45% water en 80% in energie ten opzichte van papier met nieuwe vezels). Hiermee creëert u een duidelijk herkenbaar en positief imago in uw communicatie. En dit zijn maar twee van de vele voordelen van Cyclus.

Meer weten?

Blue Angel      Recycled Paper 100%      EU Flower       PCF      NAPM Recycled 100%      Heavy Metal         ISO 14001         Reach         EMAS

Conqueror_119x89.png

 

Conqueror

Conqueror heeft een exclusieve reputatie op het gebied van milieuvriendelijke innovaties. Zij lanceerde in 1991, als eerste in de markt, een assortiment recyclede papiersoorten. Vanaf 2006 zijn alle papiersoorten voorzien van een FSC® certificaat. Conqueror wordt in 12 Europese landen CO₂ neutraal geleverd.

In de continue zoektocht naar innovatie biedt Conqueror niet alleen het helderste en schoonste assortiment op basis van 100% recyclede vezels, maar gebruikt het ook een volledig nieuw materiaal: het snel groeiende en hernieuwbare bamboe! De bamboe wordt op een verantwoorde manier gewonnen en zorgvuldig geselecteerd. De vijf tinten in het assortiment weerspiegelen deze benadering; Natural White wordt gemaakt zonder OBA's (optische bleekmakers) en de kleuren zijn gecreëerd op basis van 100 % natuurlijke (oker)pigmenten uit Zuid-Frankrijk.

Meer weten?

FSC certified product      PCF      Recycled Paper 100%     Recycled Paper 50%      CO2 Neutral

Xerox_148_109.dib

 

Xerox

Voor fantastische kleurenprints! 100% Performance Guaranteed! Recycled in twee varianten verkrijgbaar:

Xerox® Recycled Supreme 100%
Papier voor afdrukken en kopiëren. Het hoogwaardige, recyclede papier van Xerox® is ontwikkeld voor uitstekende resultaten op laser- en inkjetprinters. Het papier, samengesteld uit 100% Post Consumer vezels en chloorvrije bleekmiddelen, heeft een zeer hoge witheid. Het gladde oppervlak en de hoge opaciteit geven uw documenten een mooie uitstraling.

Green_Pictos_FSC_34x34.jpg       eueco.jpg       Green_Pictos_PCF_34x34.jpg      Green_Pictos_Recycled100_34x34.jpg       iso.JPG       Green_Pictos_Blueangel_34x34.jpg

Xerox® Recycled+
Laser and inkjet printing. Dit papier heeft een natuurlijk witte tint en is samengesteld met 100% Post Consumer vezels. Het papier werd zonder bleken ontinkt en is vrij van OBA's. Ook de verpakking is recycled.

Green_Pictos_Blueangel_34x34.jpg       Green_Pictos_Recycled100_34x34.jpg       eueco.jpg

Image_148_109.jpg

 

Image

Alle Image®-papiersoorten worden ontwikkeld en geproduceerd voor specifieke toepassingen, zodat we altijd het juiste uitstekende papier hebben, voor zwart-wit en voor kleuren. Elk papier uit de Image®-reeks levert uitstekende printprestaties en produceert telkens weer documenten van hoge kwaliteit, in zwart-wit of in kleur.

Ontdek alle unieke voordelen van het Image®-assortiment: uitgebreide papierselectie voor professioneel digitaal printen, een volledig assortiment van kantoorpapier voor printen op alle soorten apparatuur, ecologisch verantwoord met PEFC- en FSC®-certificering en Europees Ecolabel. volledig assortiment van 100% recycled papier met de beste groene certificaten, uitgebreid assortiment van gekleurd papier en een groot aanbod aan diensten en marketing.

Image High White:

Green_Pictos_FSC_34x34.jpg       eueco.jpg       Green_Pictos_Blueangel_34x34.jpg       Green_Pictos_PCF_34x34.jpg       Green_Pictos_Recycled100_34x34.jpg       iso.JPG       co2.JPG


Image Bright White:

Green_Pictos_FSC_34x34.jpg       eueco.jpg       Green_Pictos_PCF_34x34.jpg       Green_Pictos_Recycled100_34x34.jpg       iso.JPG       co2.JPG


Image Regular White:

eueco.jpg       Green_Pictos_Blueangel_34x34.jpg       Green_Pictos_PCF_34x34.jpg       Green_Pictos_Recycled100_34x34.jpg       iso.JPG       co2.JPG