Milieu

green-star-259x162.jpg

Green Connection en het Green Star System

Antalis heeft de ambitie zich te positioneren als onbetwiste groene leider van de papierindustrie. Dat willen we doen door heldere en begrijpelijke normen te hanteren. De Antalis groep heeft altijd nauw samengewerkt met leveranciers, klanten en andere stakeholders om innovatie, toegevoegde waarde én het streven naar topprestaties op milieugebied te combineren. Ook hebben we de duurzame lokale inspanningen van onze dochterondernemingen ondersteund met initiatieven zoals ‘Green Box’, ‘Green brochure’ en ‘Papier en Milieu’ uitgave.

We willen deze acties verder ondersteunen met een heldere boodschap en een consistente, gestructureerde strategie die door het hele concern wordt gedragen. Om dat te garanderen heeft Antalis een overkoepelende groene corporate identity ontwikkeld: de Antalis Green Connection.

Onderdeel daarvan is de Green White paper voor bedrijven die milieubewust willen inkopen, als onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Klik hier om de Green White Paper te downloaden.

Daarnaast lanceert Antalis het Green Star System, een waarderingssysteem voor papier. Hiermee wordt in een blik duidelijk welke papiersoorten milieuverantwoord zijn. Het systeem kent scores, zogenaamde sterren, toe op basis van milieuprestatie. Het aantal sterren geeft aan in hoeverre de producten voldoen aan een aantal internationaal erkende criteria met betrekking tot de herkomst van grondstoffen en het productieproces (fabrikant).

In onze speciale 'Green brochure' leest u over onze groene initiatief en presenteren we ons milieuverantwoorde assortiment. Met daarin alle producten met 3 tot en met 5 sterren. Klik hier voor de complete lijst aan milieuverantwoorde producten op voorraad.

Voor meer info, Just ask Antalis via info.nl@antalis.com of 036-53 94 444.

Green  Star System

 
  Green star system schema-.jpg