Milieu

Green news, Antalis

Green News

Blijf op de hoogte van de laatste milieutrends en nieuwsberichten van over de hele wereld!

 


 • 09-10-2017 ECHTE DUURZAAMHEID IS CIRCULAIR EN LOKAAL

  Deze maand is het weer de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze bijzondere dag staan duurzame initiatieven van particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden in de spotlight. Samen laten zij zien waarom Nederland koploper is op het gebied van duurzaam ondernemen en hoe duurzaamheid onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven.

  Papier is een natuurproduct met een hernieuwbare bron (hout). Papierproducenten als Arjowiggins en Metsä Group hebben de afgelopen jaren veel inspanningen gedaan om op een verantwoorde manier met deze energiebron om te gaan. Zo worden alleen volledig traceerbare grondstoffen gebruikt uit duurzaam beheerde bossen, zorgen warmtekrachtcentrales voor minder emissies, en wordt veel papier gerecycled. De papierindustrie is ook de grootste gebruiker van biomassa.

  ls Europa’s grootste papierleverancier hebben wij gerecyclede papierproductie volledig geïntegreerd in onze bedrijfsvoering en hebben wij het grootste aanbod aan gerecycled papier. Wij zijn ervan overtuigd dat gerecycled papier de juiste keuze is, zeker als je een verantwoordelijkheid hebt voor het milieu.

  Maar hoe kunnen we duurzaam papier naar een hoger niveau tillen? Wat als we verder kijken dan alleen het ‘reduce, reuse, recyle’ principe en papier gemaakt van hout? 

  Lees meer

 • 22-03-2016 ECOACT ONDERZOEK

  Antalis en Arjowiggins Graphic voerden in oktober 2015 een onderzoek uit in samenwerking met  EcoAct, specialist op het gebied van klimaatstrategieën. Daaruit blijkt dat het gebruik van gerecycleerd papier 0,1 tot 3,7% extra kosten met zich meebrengt ten opzichte van papier gemaakt van nieuwe vezels (FSC® of PEFC), afhankelijk van het betreffende communicatieproject. In het onderzoek werd gekeken naar elk stadium van het ontwikkelingsproces, van ontwerp en afdrukken tot aan de aflevering van het document.

  Lees meer

 • 15-11-2014 EU ECOLABEL BESCHIKBAAR VOOR BEDRUKT PAPIER

  Wordt erkend in heel Europa en is nu ook van toepassing op gedrukte communicatie

  Producten met het EU Ecolabel moeten voldoen aan milieu-eisen die van toepassing zijn op alle stadia van de levenscyclus van het product. Ten opzichte van andere vergelijkbare producten op de markt betekent dat minder belasting van het milieu, zoals lagere lucht- en wateremissie, gereduceerd verbruik van elektriciteit en verbeterd hergebruik van afval.

  Lees meer