Milieu

Environmental_Certifications_259x194.jpg

Certificaten & labels

FSC®- en PEFC certificering en EU Ecolabel

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een wereldwijde non-profit organisatie die  zich inzet voor de promotie van verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® definieeert normen op basis van overeengekomen principes voor verantwoord bosbeheer, ondersteund door milieu- sociale en econimische belanghebbenden. Voor meer informatie kijk op  www.fsc.org


PEFCTM (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) is een onafhankelijke non-profit organisatie die garandeert dat het hout of papier zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen. Het PEFC-systeem is wereldwijd vertegenwoordigd en actief in certificering van duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFCTM een bosbeheer dat tegelijkertijd milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch in evenwicht is. (zie www.pefcnederland.nl)

Het Europese Ecolabel (EU Ecolabel) is een Europees certificaat, beheerd door de Europese Commissie, die verantwoordelijk is voor de implementatie op nationaal niveau. Het garandeert een zeer lage milieu-impact bij het productieproces van het papier, een beperkt energieverbruik, een afvalmanagement systeem met zeer strenge eisen aan verwerking en hergebruik en preventieve maatregelen op het vlak van werkomstandigheden en de menselijke gezondheid. Het is een door alle landen van de Europese Unie (incl. Noorwegen, Liechtenstein en IJsland) erkend Ecolabel. (zie www.ecolabel.nl)

Multisite FSC®- en PEFC certificaat Antalis

Certificaten & Labels Antalis assortiment


Antalis Multisite FSC certificaat- en licentie code
Certificaat code       SGSCH-COC-007953
Licentie code           FSC-C101533

Antalis Multisite PEFC certificaat- en licentie code
Certificaat code      CH10/1177.00
Licentie code          PEFC/10-31-1120

 

Overige certificaten

 

Médaille Ecovadis.png
ISO 9001:2015 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagement van een organisatie. Met behulp van interne en externe audits wordt dit periodiek gecontroleerd en worden plannen ten aanzien van verbeteringen geïmplementeerd. Sinds 1993 is Antalis ISO 9001 gecertificeerd. Hiermee is onze kwaliteit reeds vele jaren op hoog niveau.


In februari 2016 behaalde Antalis het OHSAS 18001 certificaat. OHSAS 18001 is de wereldwijd geaccepteerde norm met eisen voor een arbomanagementsysteem. De gezondheid en veiligheid van medewerkers wordt beïnvloed door onder meer fysieke belasting, fysische omstandigheden, psychosociale arbeidsbelasting en machineveiligheid. Met een arbomanagement-systeem worden gevaren en risico’s geïdentificeerd en geëvalueerd om deze vervolgens te verminderen. In  Oktober 2018 heeft de Antalis groep (41 bedrijven wereldwijd) een silver rating ontvangen van EcoVadis voor haar MVO-beleid. EcoVadis is een platform dat onafhankelijke revies over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen afgeeft. Deze toekenning erkent de kwaliteit van Antalis'langlopende MVO-activiteiten met betrekking tot haar bewustmakingscampagnes en commerciële activiteiten met klanten en partnerbedrijven.  Klik hier voor het certificaat.
 

Over EcoVadis

EcoVadis is het eerste ratingsplatform dat onafhankelijke reviews over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen afgeeft voor wereldwijde supply chains. Sinds de oprichting in 2007 is EcoVadis een vertrouwde partner geworden van meer dan 150 toonaangevende multinationals wereldwijd, waaronder Nestlé, Johnson & Johnson, Heineken, Coca-Cola Enterprises, Nokia, L'Oréal en Bayer. EcoVadis combineert mensen, processen en platforms en heeft een toonaangevend team, innovatieve technologie en een unieke MVO-beoordelingsmethode ontwikkeld die 150 inkoopcategorieën, 110 landen en 21 MVO-indicatoren omvat. Meer dan 30.000 bedrijven gebruiken EcoVadis om risico's te verminderen, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen tussen handelspartners te bevorderen. Ga voor meer informatie naar www.ecovadis.com