Kennis centrum

Eco-oplossingen voor XL-printers

Eco-oplossingen voor XL-printers

Ook op groot formaat inkjetprinters valt tegenwoordig steeds meer milieuwinst te behalen.
 

Er is een continue ontwikkeling op het gebied van minder milieubelastende printmedia.
 

Antalis houdt de vinger aan de pols en biedt een uitstekende assortiment eco-producten. Zowel voor watergebaseerde printers als voor printers op basis van solvent, latex of UV inkten.

 

 

Milieuvriendelijk op waterbasis

Grootformaat printers kunnen werken met verschillende soorten inkt. In een kantoor-omgeving staan meestal machines met watergebaseerde inkten. Die zijn nog heel veel in gebruik voor het afdrukken van plannen, lijntekeningen en foto’s.
 

Daarvoor hebben wij binnen ons huismerk Coala fotopapier en al of niet gecoat papier met FSC® of PEFC labels. Maar ook toepassingen zoals roll-ups en lichtbakken kunnen op een milieuverantwoorde manier worden gemaakt.


Uitstekende alternatieven voor PVC

Voor visuele communicatie wordt eerder gebruik gemaakt van printers met solvent-, latex-, of UV curable inkten. Van deze drie is latex inkt de meest groene oplossing.
 

Met machines op basis van deze inktsoorten wordt nog veel geprint op vinyl (PVC). Dat is zeker niet het meest milieuvriendelijke product, maar ook daar zijn alternatieven voor. Denk aan PVC-vrije producten zoals polypropyleen en polyesters, zelfklevend of niet, en textielen. Die kunnen perfecte oplossingen bieden voor het maken van stickers, roll-ups, posters, banners, lichtbakken, enz…. Zelfs car wrapping kan vandaag de dag met PVC-vrije folie.
 

Ons huismerk Coala biedt heel wat innovatieve producten die een beperkte impact hebben op het milieu.


Deskundig advies

Dus bent u op zoek naar grootformaat printmedia die ecologisch verantwoord zijn? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Onze specialisten helpen u graag verder.


 

XL printers 750x250.jpg