Kennis centrum

ColorLok® Technologie

colorlok_259x194.jpg

 

Wat is ColorLok®?

ColorLok technologie is de nieuwe standaard voor betere afdrukkwaliteit. Papier met het ColorLok logo levert de beste digitale afdrukken die maar mogelijk zijn.

Het kwaliteitsniveau van ColorLok geldt voor afdrukken op normaal papier, zowel met inkjet- of laserprinters, als met gebruikelijke kopieermachines. Papiersoorten met ColorLok leveren consistente en betrouwbare afdrukkwaliteit, ongeacht welke machine er in de kantooromgeving wordt gebruikt.  

Wat is ColorLok® Technologie? 

De wetenschap die aan de basis ligt van ColoLok Technologie, resulteert in vollere kleuren, intenser zwart en kortere droogtijden.

Tijdens de papierproductie wordt een chemische stof toegevoegd om de pigmenten aan het oppervlak te hechten. Zonder deze techniek werkt papier meer als een spons die de zwarte en gekleurde pigmenten diep in het materiaal absorbeert, weg van het oppervlak.


 

Hoe werkt het?

Het ColorLok bestanddeel wordt tijdens de papierproductie opgenomen in het papier en het veroorzaakt een chemische interactie met het pigment in de inkt. Daardoor blijft  de kleurstof aan het oppervlak van het papier, terwijl het water diep in het papier doordringt. Dat resulteert in een sterk absorberend en sneldrogend product.


Pigmentdeeltjes worden als kleurstof gebruikt in veel inkten voor inkjetprinters thuis en op kantoor. Pigmenten worden gemengd met een kleurloze vloeistof, die de ‘drager’ wordt genoemd. Deze fixeert de pigmenten snel op het papieroppervlak. 

 

ColorLok1 ColorLok 2

Als de inkt in aanraking komt met het oppervlak van gewoon papier, worden de pigmentdeeltjes diep in het poreuze vel geabsorbeerd, waardoor de optische dichtheid afneemt. 

Met de ColorLok Technologie dringt de drager van de inkt door het papieroppervlak heen, zonder de pigmentdeeltjes mee te nemen in het papier. 


 

Standaard papier 
Als de inkt in aanraking komt met het oppervlak van gewoon papier, verspreidt deze zich langs de papiervezels. Daardoor vervagen de kleuren.

  Colorlok flower 2   ColorLok wic   Colorlok wic after  

ColorLok papier
De kleur wordt rijker, voller en feller omdat de inktdeeltjes zich losmaken van de drager voordat ze door het papier worden geabsorbeerd.

                 
Standaard papier
Zwarte tekst wordt grijs doordat veel van de inkt diep in de papiervezels is getrokken. Daardoor is er minder intensiteit op het papieroppervlak.
 

ColorLok_wic-before_167x51.png

  ColorLok wic   Colorlok_wic-after_167x51.png  

ColorLok papier
Zwarte pigmenten worden losgemaakt uit de drager van de inkt en blijven geconcentreerd op het oppervlak van het papier. Dat resulteert in intenser zwart met scherpere contouren.

 

Image Impact

Image Impact

Een hoogwit premium papier dat met ColorLok®-technologie geoptimaliseerd is voor inkjetprinters. Het verhoogt de afdrukkwaliteit van presentaties, bedrijfsrapporten en documenten.

Lees meer